Kost för hälsa och prestation

7.5 högskolepoäng.

Deltid 50%.

Kursen ger fördjupade och nyanserade kunskaper om de olika näringsmässiga utmaningar det innebär att vara fysiskt aktiv kontra fysiskt inaktiv.

Anmälan öppnar 15 mar

Höstterminen 2024

Anmälan öppnar 15 mar

  • Utbildningsnivå

    Grundnivå

  • Studietakt

    50%

  • Undervisningstid

    Blandade tider

  • Undervisningsform

    Distans (campus)

  • Start

    Höst 2024, vecka 46

  • Obligatoriska sammankomster

    2

  • Undervisningsspråk

    Svenska

  • Kursplan

    GIH-FAKHPR
  • Kursansvarig

    Maria Fernström
  • Anmälningskod

    GIH-24F45

  • Urvalsregler

    Akademiska poäng 30%, Lottning 10%, Betyg (Gy) 40%, Högskoleprov 20%

    Mer om urvalsregler
  • Behörighetskrav

    Inga särskilda förkunskapskrav.

Om kursen

Våra matvanor påverkar hälsa, prestation och välbefinnande. De näringsmässiga utmaningar vi ställs inför ser olika ut beroende på livsstil, genetik och hälsa.

Kursens ger fördjupade och nyanserade kunskaper om sambandet mellan mat och hälsa samt om matens betydelse för prestation i samband med idrott. Kursen tränar dig i att översätta näringsrekommendationerna till målgruppsspecifika riktlinjer och konkreta kostråd för individer med olika belastningar, behov och kostrestriktioner.

Kursen riktar sig till dig som vill jobba med hälsa, prevention och idrott – där maten spelar en avgörande roll.

Gör kursen bättre

Som student har du möjlighet att ta en aktiv del i arbetet med att utveckla våra utbildningar. Läs mer om GIH:s kvalitetsarbete och ta del av aktuella kurs- och programutvärderingar.

Hitta på sidan

Höstterminen 2024

Anmälan öppnar 15 mar

  • Utbildningsnivå

    Grundnivå

  • Studietakt

    50%

  • Undervisningstid

    Blandade tider

  • Undervisningsform

    Distans (campus)

  • Start

    Höst 2024, vecka 46

  • Obligatoriska sammankomster

    2

  • Undervisningsspråk

    Svenska

  • Kursplan

    GIH-FAKHPR
  • Kursansvarig

    Maria Fernström
  • Anmälningskod

    GIH-24F45

  • Urvalsregler

    Akademiska poäng 30%, Lottning 10%, Betyg (Gy) 40%, Högskoleprov 20%

    Mer om urvalsregler
  • Behörighetskrav

    Inga särskilda förkunskapskrav.

Senast ändrad:16 Jan 2024