Kost för hälsa och prestation
7.5 högskolepoäng.
Deltid 50%.
Kursen ger fördjupade och nyanserade kunskaper om de olika näringsmässiga utmaningar det innebär att vara fysiskt aktiv kontra fysiskt inaktiv.
Höstterminen 2024
Anmälan stängd
Utbildningsnivå
Grundnivå
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandade tider
Undervisningsform
Distans (campus)
Start
Höst 2024, vecka 46
Obligatoriska sammankomster
2
Undervisningsspråk
Svenska
Kursplan
Kost för hälsa och prestationKursansvarig
Maria FernströmKurskod
FAKHPR
Anmälningskod
GIH-24F45
Urvalsregler
Betyg (Gy) 67%, Högskoleprov 33%
Mer om urvalsreglerBehörighetskrav
Inga särskilda förkunskapskrav.
Om kursen
Våra matvanor påverkar hälsa, prestation och välbefinnande. De näringsmässiga utmaningar vi ställs inför ser olika ut beroende på livsstil, genetik och hälsa.
Kursens ger fördjupade och nyanserade kunskaper om sambandet mellan mat och hälsa samt om matens betydelse för prestation i samband med idrott. Kursen tränar dig i att översätta näringsrekommendationerna till målgruppsspecifika riktlinjer och konkreta kostråd för individer med olika belastningar, behov och kostrestriktioner.
Kursen riktar sig till dig som vill jobba med hälsa, prevention och idrott – där maten spelar en avgörande roll.
Gör kursen bättre
Som student har du möjlighet att ta en aktiv del i arbetet med att utveckla våra utbildningar. Läs mer om GIH:s kvalitetsarbete och ta del av aktuella kurs- och programutvärderingar.