Näringslära och matvanor

7.5 högskolepoäng.

Heltid 100%.

Kursen vänder sig till dig som vill få grundläggande och evidensbaserad kunskap i näringslära. Du får även lära dig hur våra matvanor påverkar vår hälsa och vår miljö.

Anmälan öppnar 15 mar

Höstterminen 2024

Anmälan öppnar 15 mar

  • Utbildningsnivå

    Grundnivå

  • Studietakt

    100%

  • Undervisningstid

    Dagtid

  • Undervisningsform

    Campus

  • Start

    Höst 2024, vecka 36

  • Undervisningsspråk

    Svenska

  • Kursplan

    GIH-HBNARI
  • Kursansvarig

    Lena Kallings
  • Anmälningskod

    GIH-24F42

  • Urvalsregler

    Akademiska poäng 30%, Lottning 10%, Betyg (Gy) 40%, Högskoleprov 20%

    Mer om urvalsregler
  • Behörighetskrav

    Inga särskilda krav.

Om kursen

I kursen lär du dig hur näringsämnen bygger upp och stöder kroppens många olika funktioner, och hur energi hanteras vid arbete och vila för att maximera prestation och välmående. Vi diskuterar de nordiska näringsrekommendationerna som ger kunskap om en hälsosam och hållbar kost.

Kursen tar även upp teorier och modeller som förklarar sambandet mellan matvanor, hälsa, socioekonomiska faktorer och vår miljö samt hur det påverkar vårt välbefinnande. Du får analysera och utvärdera ditt egna matintag för att säkerställa att dina näringsbehov uppfylls och du lär dig att skräddarsy din kost för att passa dina behov.

Slutligen, får du lära dig att skapa målgruppsanpassade kostråd för att främja hälsosamma och hållbara matvanor och att ge konkreta kostråd till både barn och vuxna.

Gör kursen bättre

Som student har du möjlighet att ta en aktiv del i arbetet med att utveckla våra utbildningar. Läs mer om GIH:s kvalitetsarbete och ta del av aktuella kurs- och programutvärderingar.

Hitta på sidan

Höstterminen 2024

Anmälan öppnar 15 mar

  • Utbildningsnivå

    Grundnivå

  • Studietakt

    100%

  • Undervisningstid

    Dagtid

  • Undervisningsform

    Campus

  • Start

    Höst 2024, vecka 36

  • Undervisningsspråk

    Svenska

  • Kursplan

    GIH-HBNARI
  • Kursansvarig

    Lena Kallings
  • Anmälningskod

    GIH-24F42

  • Urvalsregler

    Akademiska poäng 30%, Lottning 10%, Betyg (Gy) 40%, Högskoleprov 20%

    Mer om urvalsregler
  • Behörighetskrav

    Inga särskilda krav.

Senast ändrad:11 Jan 2024