Optimal prestation ur ett nutritionsperspektiv
7.5 högskolepoäng.
Deltid 50%.
Kursen belyser nutritionens betydelse för idrottsutövning och formtoppning på elitnivå.
Höstterminen 2024
Anmälan stängd
Utbildningsnivå
Grundnivå
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dagtid
Undervisningsform
Campus
Start
Höst 2024, vecka 36
Undervisningsspråk
Svenska
Kursplan
Optimal prestation ur ett nutritionsperspektivKursansvarig
William AproKurskod
FAOPTI
Anmälningskod
GIH-24F36
Urvalsregler
Akademiska poäng 30%, Lottning 10%, Betyg (Gy) 40%, Högskoleprov 20%
Mer om urvalsreglerBehörighetskrav
Minst 30 hp avklarade kurser inom idrottsvetenskap eller minst två (2) års dokumenterad yrkeserfarenhet från idrottsrörelsen.
Om kursen
Kursen innehåller:
- Näringsämnenas uppbyggnad, funktion och omsättningen i kroppen samt energiomsättningen och näringsbehov vid träning och tävling,
- analys av livsmedel/kostintag med hjälp av kostundersökningsmetoder och analysprogram samt planering av måltidssammansättning och timing vid aktivitet,
- behov av näringsämnen och kosttillskott för olika idrottare samt vid varierande situationer så som veganism, allergier, ätstörningar eller viktklass justering,
- strategier för optimering av kroppsammansättning vid träning och tävling,
- koststrategier för optimering av prestation och träningsanpassning för olika idrotter,
- praktiska sessioner för bestämning av kroppssammansättning och ämnesomsättning i vila och näringsintag
Gör kursen bättre
Som student har du möjlighet att ta en aktiv del i arbetet med att utveckla våra utbildningar. Läs mer om GIH:s kvalitetsarbete och ta del av aktuella kurs- och programutvärderingar.
Hitta på sidan
Senast ändrad:1 Jun 2024