Kurspaket: Specialidrott

60 högskolepoäng. Heltid 100% eller deltid 50%.

Brinner du för idrott? Vi erbjuder ett kurspaket inom specialidrott. Kurserna innehåller både teoretiska och praktiska moment, omfattar tillsammans 60 högskolepoäng och kan läsas på antingen halvfart eller helfart.

Anmälan stängd

Om kurspaket i specialidrott

Med våra kurser i specialidrott får du fördjupad kunskap om träningslära, idrottspsykologi, prestation och ledarskap. Kurserna leds av lärare och forskare med hög idrottslig och vetenskaplig kompetens. De är specialiserade inom sina ämnesområden, kunniga inom idrottens frågor och bedriver i många fall aktiv forskning.

På GIH möts du av en genuin idrottsmiljö där vi delar ett gemensamt intresse för idrott och hälsa.

Det här kurspaketet är för dig som läser till, eller redan är lärare i idrott och hälsa och vill komplettera med specialidrott, det vill säga idrott mot elitnivå.

Kurserna vänder sig också till dig som redan idag arbetar som tränare eller lärare i specialidrott och vill bredda din kompetens och utveckla dina färdigheter och kunskaper inom idrott och träningslära.

Alla kurser i kurspaketet ges även som fristående kurser.

Behörighet

Grundläggande behörighet.

Urval

Akademiska poäng 30%, Lottning 10%, Betyg (Gy) 40%, Högskoleprov 20%

Nedanstående kurser ingår i kurspaketet specialidrott med start HT24. Kurspaketet ges antingen på heltid eller halvtid.

Ämneslärare i idrott och hälsa med behörighet i specialidrott

Är du ämneslärare i idrott och hälsa behöver du 60 högskolepoäng för att få behörighet i specialidrott. Om du är ämneslärare i andra ämnen än idrott och hälsa och önskar få behörighet i ämnet specialidrott, behöver du läsa 90 högskolepoäng. Efter att du har läst det här kurspaketet kan du säka nästa kurspaket om 30 högskolepoäng i specialidrott som vi ger till våren 2025.

Hitta på sidan

Kontakt

Senast ändrad:31 Maj 2024