En Svensk Klassiker

Samarbetet mellan GIH och En Svensk Klassiker ska sprida kunskap inom idrott, träning och hållbar hälsa. Det inleds med en kurs om träningslära kopplat till löpning, längdskidåkning, simning och cykling.

Bilden visar de fyra idrotter som ingår i En Svensk Klassiker

Målgrupper för samarbetet

De målgrupper som samarbetet riktar sig till är elitutövare, träningsintresserade motionärer, skola och näringsliv.

– Denna satsning är betydelsefull både för Gymnastik- och idrottshögskolan och En Svensk Klassiker. Tack vare samarbetet formar vi en kraftfull gemenskap som inte bara stödjer våra gemensamma mål, sprider kunskap, utför praktiknära forskning och når alla individer oavsett ålder, bakgrund och förutsättningar. Den öppnar även upp för nya upptäckter och innovationer kring fysisk aktivitet och idrott, säger Per Nilsson, rektor.

Kurs om träningslära

Den första insatsen är en kurs som startar i höst. Den riktar sig till de som vill å en bred och grundläggande kunskap om träningslära kopplat till långdistanslopp som löpning, längdskidåkning, cykling och simning. Detta är värdefullt för dig som själv satsar på att genomföra, förbättra resultatet på alternativt coacha någon annan i de fyra loppen som utgör En Svensk Klassiker eller liknande tävlingar. Undervisningen är på distans, men fyra heldagar kommer kursdeltagarna att samlas på GIH för att genomföra olika fysiska tester.

Anmälan till kursen öppnar 15 mars på antagning.se.

Kontakt

Rekommenderad läsning

Senast ändrad:1 Mar 2024