nyheter

Samverkan

  • En Svensk Klassiker

    Samarbetet mellan GIH och En Svensk Klassiker ska sprida kunskap inom idrott, träning och hållbar hälsa. Det inleds med en kurs om träningslära kopplat till löpning, längdskidåkning, simning och cykling.

    Samverkan

  • Ledarskapsutbildning för fotbollstränare

    Nu kan fler fotbollstränare få en omfattande och högkvalitativ ledarutbildning, vilket gynnar både barn, ungdomar och seniorer inom amatör- och elitverksamhet.

    Samverkan

  • Forskning ska utreda övergrepp i hästmiljö

    Det finns idag ingen vetenskaplig forskning om sexuella trakasserier och övergrepp inom hästmiljöer. Stiftelsen Hästforskning har beviljat fyra miljoner för att undersöka hur problemet ser ut inom hästsporten i Sverige och Norge.

    Samverkan

  • Fri träning börjar vecka 3

    Fri träning är motionspass för allmänheten som leds av GIH-studenter som en del i deras utbildning. Under hösten äger fri träning rum på måndagar, onsdagar och fredagar med start 15 januari. Träningen består av motionsgympa, styrketräning o...

    Samverkan

  • Alumnseminarium Niklas Smårs

    Idrottsläraren Niklas Smårs berättade om sina erfarenheter med Classroom Management.

    Samverkan

  • Satsning på arbetsliv och hälsa

    Forte har valt att satsa 23 miljoner kronor på GIH:s forskning om arbetsliv och hälsa. Totalt satsar Forte 230 miljoner kronor på ett forskningsprogram om hälsofrämjande och förebyggande insatser.

    Samverkan

  • Forskning ska minska skolavhopp

    GIH har fått drygt 5 miljoner av Svenska EFS-rådet. Tillsammans med samarbetspartners ska GIH undersöka om förbättrad hälsa, kognition och skolprestation hos ungdomar minskar skolavhopp.

    Samverkan

  • Nu börjar höstens fria träning

    Fri träning är motionspass för allmänheten som leds av GIH-studenter som en del i deras utbildning. Under hösten äger fri träning rum på måndagar, onsdagar och fredagar med start 1 september. Träningen består av motionsgympa, styrketräning ...

    Samverkan

  • Forskning om truppgymnastik

    GIH startar ett forskningsprojekt inom truppgymnastik. Syftet är att kartlägga skador och föreslå förebyggande åtgärder. Fokus är att undersöka träningsbelastning samt andra fysiska- och psykologiska faktorers inverkan på risken för skada.

    Samverkan

  • Filmer från seminariet

    I början av juni anordnade GIH ett seminarium om fysiskt aktivt arbete och arbetsmiljö. Nu kan du se filmerna från ”Fysiskt arbete – riskfaktor eller riskfaktor”.

    Samverkan

  • 4,3 miljoner till GIH

    GIH har fått ett forskningsanslag på 4,3 miljoner kronor från Kunskaps- och kompetensstiftelsen. Bidraget ska gå till forskning om hur stor effekt grannskap och fysisk aktivitet har för hjärnans åldrande.

    Samverkan

  • Ett möte med vår avgående ordförande

    Björn Eriksson började i idrottsvärlden med att bära portföljen till Lennart Johansson, UEFA-president, och hans engagemang för idrott tog honom till både Gymnastik- och idrottshögskolan och Riksidrottsförbundet.Nu tackar han för sig efter ...

    Samverkan

  • Ny högskolestyrelse utsedd av regeringen

    Den nya högskolestyrelsens externa ledamöter är nu utsedda av regeringen. På bilden nedan syns Eva Nordmark, GIH:s nya styrelseordförande.

    Samverkan

  • Vi träffar vinnaren av GIH:s innovationstävling

    Vinnare av GIH:s innovationstävling är Lidija Krakic, alumn från hälsopromotionsprogrammet, tidigare hälsopedagogprogrammet. Tävlingen utlystes i samband med GIH:s innovationsdag den 19 oktober och den riktade sig till studenter, lärare och...

    Samverkan

  • Öppen föreläsning om fysisk aktivitet vid depression

    Lyssna till Eva Andersson, docent vid GIH, som berättar om fysisk aktivitet och dess effekt vid depression och ångestsyndrom.

    Samverkan

  • Nytt avsnitt av GIH-podden ute nu

    Äntligen är GIH-podden tillbaka! Luta dig tillbaka och lyssna på vårt senaste avsnitt där vi tillsammans med Karin Redelius, professor på GIH, samtalar om barn- och ungdomsidrott – hur unga påverkas och vad de lär sig av att hålla på med id...

    Samverkan

  • Sverige ska må bättre - en utbildning om barn och ungas hälsa

    Generation Pep lanserar en gratis webbutbildning om barn och ungas hälsa som är faktagranskad av bland annat forskare på GIH. Utbildningen är tänkt att öka kunskapen om sambandet mellan fysisk aktivitet, hälsosam mat och barn och ungas häls...

    Samverkan

  • Till minne av Sigbrit Franke

    Professor emerita Sigbrit Franke har avlidit. Hon var i många år en omtyckt ledamot i GIH:s styrelse som bidrog med glädje, viljestyrka och seriositet under styrelsemötena.

    Samverkan