Vi håller i, håller ut och rustar!

Så var hösten åter här. Den ljusa delen av dagarna blir allt kortare. Träden ändrar färg och uppträder nu i färgsprakande prakt. Som om det inte vore nog fick vi häromdagen skymta årets första snöflingor. Och det är inte bara höstlövens färger som är intensiva just nu. GIH är inne i en intensiv period, både vad gäller utbildning och forskning.

Bilden visar sol som strömmar genom höstlöv

Vi fortsätter rusta

Utmaningarna är många, och orden vi så många gånger upprepade under pandemin känns passande även i dag; vi håller i och håller ut!

Med hopp och förändringsvilja rustar vi oss för vad som komma skall, och fokuserar på det som är allra viktigast – vår kärnverksamhet. Som ett led i detta arbetar vi som bekant med att ta fram en ny strategisk plan för GIH som ska ange riktningen för vårt arbete över tid. Den ska vara vår karta i arbetet med att ställa om för att möta utmaningarna som är här och nu, och som kan dyka upp i framtiden. Den nya strategiska planen ska finnas klar den 6 december för högskolestyrelsens beslut.

Händer på GIH

Även om vi står inför många utmaningar, stora frågor och en del orosmoln, så fortsätter det hända mycket spännande och roligt på GIH.

Värdskap för SUHF:s årskonferens – ett hedersuppdrag

I mitten av oktober fick vi besök av hela högskolesektorn då vi stod som värd för Sveriges Universitets- och högskoleförbunds årskonferens och förbundsförsamling. Temat för årskonferensen var ”God forskningssed och forskningsetik” – ett synnerligen viktigt ämne för hela sektorn, både för att upprätthålla god kvalitet i verksamheten och för att bibehålla högskolornas trovärdighet i samhället. Som en del av träffen besökte utbildningsminister Mats Persson vårt lärosäte för andra gången på kort tid.

Mer på gång

Vi ser fram emot GIH:s traditionella och uppskattade Idrotts- och hälsokonvent som går av stapeln vecka 44. Då välkomnar vi besökare från hela landet som under två innehållsrika dagar får fortbilda sig i både praktiska och teoretiska färdigheter och kunskaper.

Samma vecka lämnar vi också in GIH:s inspel till nästkommande års forsknings- och innovationsproposition. Inriktningen på propositionen är ”Excellens, Innovation och Internationalisering”.

En högtid för att minnas

Till sist vill jag önska er alla en fin Allhelgonahelg! Skänk en tanke till de nära och kära som inte längre finns bland oss. Låt oss inspireras av deras livsgärningar och ta dem med oss när vi själva blickar framåt.

Per Nilsson
Rektor

Kontakt

Rekommenderad läsning

Senast ändrad:30 Okt 2023