Ledarskapsutbildning för fotbollstränare

Nu kan fler fotbollstränare få en omfattande och högkvalitativ ledarutbildning, vilket gynnar både barn, ungdomar och seniorer inom amatör- och elitverksamhet.

Bilden visar en fotbollstränare med en strategisk plan

Samarbetet gynnar fotbollen

Samarbetet mellan Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och Stockholms Fotbollförbund (StFF) erbjuder blivande fotbollstränare en heltäckande kurs som ska forma framtidens ledare inom svensk fotboll.

Kursen är på deltid och pågår under ett år. Den omfattar alla aspekter av fotbollsledarskap och tränarutbildning och består av ledarskap för barn och ungdom, coaching, ledarskap och psykologi för fotboll, träningslära för fotboll, samt idrottsdidaktik med inriktning fotboll.

Mål att skapa välutbildade tränare

Målet för kursen är att förbereda deltagarna för olika nivåer av tränarutbildning för att skapa välutbildade tränare på alla nivåer inom svensk fotboll. Samarbetet möjliggör för blivande tränare att snabbt och effektivt utveckla sina färdigheter och kvalifikationer.

– För oss på GIH är det en viktig tradition att skapa utbildningar för att ta fram välutbildade ledare inom svensk idrott. Därför känner vi stor glädje när vi startar denna kurs tillsammans med Stockholms Fotbollförbund som gör att vi kan hjälpa svensk fotboll att utbilda framtidens ledare inom allt från barn- och ungdomsidrott till välutbildade tränare på elitnivå, säger Dan Wiorek, biträdande prefekt.

Läs mer om kursen på GIH:s webbplats.

Kontakt

  • Dan Wiorek´s profilbildBitr prefekt, studierektor, projektledare RIU, högskoleadjunktDan Wiorekdan.wiorek@gih.se08-120 53 752

Rekommenderad läsning

Senast ändrad:30 Jan 2024