Lärosal 1506 på GIH eller via Zoom

Seminarium: Delning av forskningsdata vid studier på människor

Välkommen till ett seminarium om delning av forskningsdata med Gustav Nilsonne från Karolinska Institutet och Svensk Nationell Datatjänst.

Om seminariet

Forskning på människor involverar känsliga personuppgifter. Bland forskare finns ett ökat intresse för öppen vetenskap, men också osäkerhet kring de etiska och juridiska aspekterna. I detta seminarium kommer Gustav Nilsonne diskutera hur forskningsdata vid studier på människor kan delas utifrån dessa aspekter.

Gustav Nilsonne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är docent i neurovetenskap på Karolinska Institutet samt senior rådgivare till Svensk Nationell Datatjänst. Hans forskning berör grundforskning och translationell forskning inom neurovetenskap och psykiatri, liksom forskning om vetenskapen själv för ökad transparens och reproducerbarhet i medicinsk forskning.

Moderator för seminariet är Malin Ekstrand, ansvarig för GIH:s forskningsdatasupport.

Missa inte denna chans att få svar på dina frågor om delning av forskningsdata och öppen vetenskap av en expert i området. Skicka gärna dina frågor i förväg till Malin Ekstrand, senast onsdag 15 maj.

Seminariet hålls på engelska och presenteras inom ramen för E-PABS forskningscenter för fysisk aktivitet, hjärnhälsa och hållbarhet i samarbete med GIH:s bibliotek och forskningsdatasupport.

Delta på plats eller digitalt

Alla som har ett intresse för området är välkomna att delta på plats eller digitalt. Vid frågor, kontakta Elisabeth Möller.

När: Torsdag 16 maj klockan 12.30-14.00
Var: Lärosal 1506 på GIH eller via Zoom https://gih-se.zoom.us/s/64513279796 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkomna!

Kontakt

Senast ändrad:28 Mar 2024