LibKey Nomad – åtkomst till vetenskapliga artiklar

Om du installerar LibKey Nomad i din webbläsare så får du snabb åtkomst direkt till vetenskapliga artiklar i flera söktjänster och webbplatser.

LibKey Nomad är ett tillägg i webbläsaren som ger till tillgång till artiklar via biblioteket i söktjänster, så som PubMed, Google Scholar, Web of Science, Wikipedia, på tidskrifternas webbsidor med flera.

Det är särskilt användbart när du sitter utanför GIH och inte är inloggad mot GIH:s nätverk då din GIH-koppling följer med webbläsaren oavsett var du befinner dig.

Installera LibKey Nomad

Gör så här:

  1. Gå till LibKey Nomad i webbutiken för appar eller på https://thirdiron.com/downloadnomad/. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Välj "Lägg till" och installera.
  3. Under "Select Institution" sök på GIH eller välj i listan.
  4. Klart!

Hur funkar LibKey Nomad?

När en artikel finns tillgänglig visas ikonen för LibKey Nomad i nedre vänstra hörnet i webbläsaren. Tryck på den så visas artikeln.

För att ikonen för LibKey Nomad skall visas krävs att GIH-biblioteket har ett abonnemang på den aktuella artikeln, eller att den är fritt tillgänglig och finns med i samlingen.

Om du är utanför GIH får du först en fråga om att logga in med din GIH-inloggning innan du kommer åt artikeln (om den inte är fritt tillgänglig).

Libkey-ikonen

Tryck på Libkey-ikonen för att komma direkt till artikeln.

Mer information

Hitta på sidan

Senast ändrad:24 Nov 2022