biblioteket

Om biblioteket

GIH:s biblioteket är Sveriges enda offentliga specialbibliotek inom idrott, gymnastik, fysisk aktivitet och hälsa. Här finns böcker och tidskrifter, kurslitteratur och studieplatser samt databaser och e-tidskrifter.

På biblioteket finns läsplatser, datorer och skrivare som kan användas av både studenter och allmänhet. Tillsammans skapar vi en lugn och bra studiemiljö.

Biblioteket är sommarstängt.

Biblioteket är normalt öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag 10-14 och onsdagar 12-16. Studenter och personal kommer in i lokalerna med blipp under våra utökade öppettider med självservice.

Har du frågor eller behöver hjälp med något? Kontakta biblioteket på e-post eller telefon! Här hittar du även övriga kontaktuppgifter, swishnummer och hur du hittar till oss.

söker du idrottslitteratur?Välkommen till biblioteket!

På biblioteket finns böcker och tidskrifter, kurslitteratur och studieplatser. Här finns också tillgång till ett stort antal databaser och e-tidskrifter inom ämnesområdena fysisk aktivitet, idrott och hälsa. Biblioteket är offentligt och öppet för alla, både för studenter och personal på GIH och för allmänheten.

historisk boksamlingVärldens äldsta idrottsbibliotek

Grunden till GIH-biblioteket lades redan år 1813 av Pehr Henrik Ling när han grundade GIH:s föregångare, Gymnastiska Centralinstitutet (GCI). Här finns därför en stor samling historisk litteratur inom GIH:s ämnen.