Ny student på biblioteket

Varmt välkommen till GIH:s bibliotek! Här kan du låna kurslitteratur och andra böcker, använda studieplatser och datorer samt söka efter information i databaser och tidskrifter.

Ny student på GIH

Välkommen in till biblioteket!

Biblioteket är till för alla studenter på GIH. Många tycker att det är en bra plats att plugga på. Längst in finns studieplatser för dig som vill plugga i lugn och ro, och närmare ingången kan ni samtala lågmält.

I biblioteket hittar du kurslitteratur att låna eller läsa på plats. Här finns också skrivare och kopiator, studentdatorer med mera.

Biblioteket är bemannat fyra timmar varje måndag till fredag. Passa på att fråga oss om kurslitteraturen, att skriva referenser, hur man hittar bra artiklar eller något annat. Övrig tid är det självservice i biblioteket, och det går då bra att använda studieplatser och datorer.

Välkommen in!

Hur lånar jag böcker?

För att kunna låna böcker på GIH-biblioteket behöver du skaffa ett lånekonto. Med lånekontot kan du själv låna böcker i bibliotekets låneautomat och reservera utlånade böcker i vår webbkatalog.

Så här får du ett lånekonto

Som ny student skaffar du ett lånekonto genom att besöka bibliotekets infodisk under våra öppettider. Du måste visa legitimation för att kunna få ett lånekonto.

Låneregler

Om det är första gången du lånar en bok hos oss förbinder du dig att följa bibliotekets låneregler.

Mer om lån

Lånetiden är 7 dagar på kurslitteratur och 28 dagar på övriga böcker. Det görs automatiska omlån så länge ingen står på kö, upp till 6 månader på kurslitteratur och upp till 2 år på övriga böcker.

Förseningsavgifter på kurslitteratur är 20 kronor per försenad bok och dag.

Behandling av personuppgifter

För att kunna ge dig tillgång till GIH-bibliotekets resurser behöver vi hantera dina personuppgifter som namn, adress, personnummer, telefonnummer och mejladress.

Mer om biblioteket

Kontakta oss

 

Kortadress till denna sida: www.gih.se/valkommen-biblioteket

Hitta på sidan

Kontakt

  • Biblioteket´s profilbildVälkommen att kontakta oss!Biblioteketbiblioteket@gih.se08-120 53 800
Studenter pĺ bibliotek

lån och serviceVad gäller för att låna böcker på biblioteket?

Kvinna pĺ kontor

Svårt med läsningen?Du med läsnedsättning kan lyssna på böcker i Legimus

Studenter söker information

lär dig sökaGå bibliotekets onlinekurs och bli bättre på att hitta rätt

Senast ändrad:13 Maj 2024