Studentkåren

Studentkåren arbetar för att din tid på GIH ska bli så bra som möjligt. Som medlem får du möjlighet att vara med och påverka utbildning och studiemiljö, ta del av förmåner och delta i aktiviteter.

Studenter som springer och skrattar

Studentkårens uppdrag

Studentkåren representerar alla studenter på GIH och finns som stöd om det uppstår problem under din studietid. Kåren bevakar dina rättigheter och medverkar till utveckling och förbättring av allt som har med din utbildning att göra.

Kåren erbjuder också olika aktiviteter och sätt du kan engagera dig på för att hitta gemenskap vid sidan av studierna, och samarbetar med GIH:s idrottsförening GIH IF och Klubbmästeriet.

Kåren i sociala medier

Följ studentkåren i sociala medier för att ta del av vad som händer på GIH. Du kan också ladda ner appen Orbi för att ta del av information från kåren.

Bli medlem

Genom att bli medlem i studentkåren bidrar du till ökat studentinflytande och högre kvalitet i din utbildning på GIH. Något som inte bara gynnar dig, utan alla studenter.

Du får också ta del av förmåner i form av till exempel:

  • Möjlighet att bo i och stå i kö till SSSB:s studentbostäder.
  • Reducerat medlemskap i GIH IF.

Medlemskapet inkluderar GIH IF och kostar 225 kronor per termin eller 400 kronor för två terminer.

Du blir medlem genom att betala avgiften via kårens betalsida.

Har du aldrig tidigare varit medlem i Studentkåren registrerar du dina kontaktuppgifter. Observera att uppgifterna du registrerar för medlemskap ska vara desamma som de du registrerat hos GIH och eventuellt hos SSSB.

Har du tidigare varit medlem och vill bli medlem på nytt loggar du in med de uppgifter du fått på din avi.

Även du som inte studerar vid GIH kan stötta studentkårens arbete. Kanske har du en gång varit aktiv i kåren eller vill bidra till ett aktivt studentinflytande på GIH?

Gå in på nedanstående länk för att ge ett bidrag och ta del av våra förmåner.

Här hittar du svar på vanliga frågor som rör medlemskap i GIH:s studentkår.

Varför har jag inte fått min avi för att betala den här terminens kåravgift?

Det beror troligtvis på att du har flyttat och inte ändrat dina adressuppgifter hos GIH. GIH hämtar inte adressuppgifter från folkbokföringen, utan du måste själv säkerställa att dina uppgifter är uppdaterade.

Jag har tappat bort min avi. Kan jag få en ny?

Nej, men ta kontakt med studentkåren för att få ditt avinummer och en pinkod för att logga in på Membit, som hanterar utskick av avier, och göra din betalning.

Jag har blivit pausad i SSSB:s bostadskö trots att jag har betalat kåravgiften. Varför?

Troligtvis har du ändrat e-postadress eller någon annan personuppgift. Det är viktigt att du har samma uppgifter hos kåren som hos SSSB. Annars pausas dina ködagar. Hör av dig till studentkåren för att kontrollera att dina uppgifter stämmer.

Jag har betalat nästa termins kåravgift men det syns inte hos SSSB. Varför?

Ditt nya medlemskap syns inte hos SSSB förrän det gamla har gått ut. Vill du vara på den säkra sidan och kontrollera att du har betalat, kontakta studentkåren.

Hur lång tid tar det innan jag får Mecenatkortet efter att jag har betalat kåravgiften?

Vanligtvis tar det cirka tre veckor. Betalar du långt innan terminsstart kan det dock dröja längre än så, men då gäller ditt gamla kort fortfarande. Bor du inte kvar på den angivna adressen skickas kortet till kårens kansli och du får hämta det hos oss. Om detta händer kommer vi att kontakta dig.

Jag har betalat 40 kronor för lärosäteskortet. Varför kommer det inget kort?

Har du beställt kortet eller betalat medlemsavgiften förut och finns i vårt register, kan du inte använda avin och pinkoden som skickas ut till dig vid terminsstart. Detta då den avser 175 kronor.

Du får då skicka e-post till info@karen.gih.se så makulerar vi avin på 175 kronor och skapar en på 40 kronor i stället. Har du redan fört över 40 kronor behöver du inte betala en gång till.

Varför har jag ingen SL- eller SJ-logga på mitt Mecenatkort?

Studentkåren använder ett medlemshanteringssystem som heter Membit. Mecenat får tyvärr inte uppgifter om reserabatt från Membit, utan detta görs manuellt av kåren i början av varje termin.

Om du får problem kan du alltid höra av dig till kåren så fixar vi reserabatt och intyg åt dig. Reserabatten syns också om du laddar ned Mecenat-appen, vilken fungerar som intyg hos SL/SJ.

Tänk på att du behöver aktivera dina rabatter på Mecenats webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att de ska synas i appen.

Får jag vara med på Barometern även om jag inte är kårmedlem?

Ja, men däremot måste du vara medlem i GIH IF. Är du kårmedlem kostar det endast 25 kronor att bli medlem i GIH IF. Det blir du enklast genom att besöka studentkårens kansli och betala kontant.

Får jag gå på pubarna om jag inte är kårmedlem?

Ja, det får du. Men det blir dyrare.

Får vem som helst bli medlem i studentkåren?

Ja, men de som inte studerar vid GIH kan endast bli så kallade stödmedlemmar eller medlemmar med reducerat medlemskap. Det innebär att man har närvaro- och yttranderätt på studentkårens årsmöte men inte rösträtt. I övrigt betalar stödmedlemmar samma avgift som vanliga medlemmar och får tillgång till samma förmåner.

Jag behöver ett intyg på att jag studerar eller är kårmedlem. Kan ni hjälpa mig med det?

Absolut! Besök kansliet så ordnar vi ett intyg åt dig.

Så arbetar kåren

Här finns information om studentkårens vision och verksamhet.

GIH:s studentkårs vision är att verka för ett ökat studentengagemang och studentinflytande på lärosätesnivå, såväl som regional och rikstäckande nivå.

GIH:s studentkår ska vara en visionär och konstruktiv vägvisare som bidrar till att GIH och andra instanser tillvaratar studenternas intressen och kunskaper.

GIH:s studentkår verkar för bevakning och utveckling av utbildningen vid GIH, samt för en förbättrad studiesocial miljö. I detta arbete är GIH:s studenter centrala.

GIH:s studentkår bedriver sin huvudsakliga verksamhet inom tre områden:

  1. Utbildningsbevakning
  2. Studiesocial miljö
  3. Organisation och service

Styrelse

Kårstyrelsen består av ordförande, vice ordförande, kassör, sekreterare samt ledamöter.

Det är kårstyrelsen som driver frågorna kring studentinflytande på högskolan och som arbetar med de specifika frågor och problem som studenterna vill ha hjälp med.

Styrelsen sammanträder cirka en gång per månad. Årsmöte hålls i mars varje år.

Ordförande

Anna Olsson
ordforande@karen.gih.se

Vice ordförande

Sofia Ericsson
viceordforande@karen.gih.se

Ledamöter

Johan Ahlström

Vilma Falting

Felicia From

Mikaela Hemmälin

Liam Hägvall

Elin Nilsson

Johanna Spring

Therese Waerner

 

Kortadress till denna sida: www.gih.se/studentkaren

Hitta på sidan

Kontakt

Vänner sitter på golvet och dricker bubbel

KlubbmästerietKlubbmästeriet erbjuder roliga avbrott i studievardagen

Manlig student spelar brännboll

GIH IFVi är studenternas egna idrottsförening

Studenter som håller om varandra

KårkanslietVälkommen att ställa frågor om studier och studentliv

Senast ändrad:26 Apr 2023