Sport Management-programmet

180 högskolepoäng, 3 år, studier på heltid

Drömmer du om att utveckla framtidens idrott? På Sport Management-programmet får du läsa både idrottsvetenskap och företagsekonomi.

Forma morgondagens idrottsorganisationer

Inom moderna idrottsorganisationer blir kraven allt högre – här behövs kunskaper inom såväl ekonomi och juridik, som ledarskap. Det finns en efterfrågan på professionell kompetens och en affärsmässig förmåga.

På Sport Management-programmet lär du dig axla det utmanande uppdraget att leda, utveckla och administrera framtidens idrott. Programmet är för dig som är intresserad av idrott och idrottsfrågor, men samtidigt vill ha en examen i företagsekonomi.

– Efter jag tagit studenten pratade jag med en kompis som läste Sport Management och jag insåg att det var helt rätt kombination för mig. Här får jag både idrottsdelen och det ekonomiska perspektivet vilket är perfekt.

Sport Management-programmet är ett samarbete mellan Södertörns högskola och Gymnastik- och idrottshögskolan där du läser lika stor del företagsekonomi på Södertörn, som idrottsvetenskap på GIH. Programmets utformning ger dig kunskap om idrottens förutsättningar tillsammans med företagsekonomiska kunskaper.

Karriärvägar

Dina kunskaper från Sport Management-programmet gör dig redo för olika befattningar i moderna idrottsorganisationer, såväl kommersiella och ideella som inom näringslivet.

Du kan bland annat arbeta:

  • strategiskt eller operativt inom olika delar av idrottsorganisationer med till exempel ekonomi, juridik, media och kommunikation, försäljning, marknadsföring, utbildning och evenemang.
  • som utvecklare av idrottsverksamhet eller i organisationer med idrottsrelaterad verksamhet.
  • som chef för organisationer med idrottsverksamhet, till exempel klubbchef inom idrottsförening, generalsekreterare för ett idrottsförbund, VD för ett idrottsföretag eller chef inom offentlig förvaltning.

Efter utbildningen kan du också fortsätta dina studier inom företagsekonomi eller idrottsvetenskap på avancerad nivå och bygga på med en magister- eller masterexamen.

Mer information

Vill du veta hur programmets kurser är fördelade under utbildningen? Se en översikt av vilka kurser som ges de olika terminerna.

Läs mer på kurswebben

På Södertörns hemsida kan du läsa ännu mer om utbildningens innehåll, se utbildningsplan, förkunskapskrav och anmälningsinformation.

Hitta på sidan

Nyfiken på GIH?

Enligt våra studenter finns här en speciell atmosfär och stämning, den så kallade GIH-andan. Här går du på en renodlad idrottshögskola där du delar ditt största intresse med andra studenter.

Cecilia gärde:"Jag får viktig kunskap från två världar"

Anja Falck:"Här får jag utlopp för min kreativitet"

Nils Lavah

Nils lavah:"GIH ger värdefulla kontakter inför framtiden"

Senast ändrad:25 Okt 2023