Idrott och hälsa
120 högskolepoäng.
Heltid 100%.
Vill du bli lärare i idrott och hälsa? Att bli idrottslärare är en spännande och givande karriärval som kombinerar kärleken till idrott med passionen för att forma unga liv.
Höstterminen 2025
Anmälan öppnar 17 mar
Campus | Dagtid | 100%
Utbildningsnivå
Grundnivå
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dagtid
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Utbildningsplan
Idrott och hälsaExamen
Högskoleexamen
Programkod
IDRHÄ
Anmälningskod
GIH-252ID
Urvalsregler
Betyg (Gy) 34%, Högskoleprov 33 %, Akademiska poäng 33%
Mer om urvalsreglerBehörighetskrav
Grundläggande behörighet + Engelska 6, Idrott och hälsa 1, Matematik 2a alternativt Matematik 2b alternativt Matematik 2c, Naturkunskap 1 alternativt Fysik 1 + Kemi 1, Samhällskunskap 1b alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2.
Om utbildningen
Att bli lärare är ett av de mest givande och meningsfulla yrken som en person kan välja. Som lärare har du möjlighet att påverka och forma nästa generation. Genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet kan du inspirera elever att sträva efter sina drömmar och mål.
Skolans värld efterfrågar lärare med hög kompetens inom en rad olika områden. Läser du lärare i idrott och hälsa på GIH är du på den högskola med längst tradition av idrottsutbildning i världen och den största högskolan i Sverige som utbildar inom ämnet idrott.
Du kommer i dina studier hos oss utveckla de färdigheter och förmågor som krävs för att få ämneskunskap i idrott och hälsa för att senare bli en kompetent lärare. Detta inkluderar en bredd av kunskaper och färdigheter i ämnet idrott och hälsa samt en fördjupad förmåga att undervisa elever i olika åldrar.
Detta program kan du läsa för att senare gå utbildningen Kompletterande pedagogisk utbildning 90 hp för att ta ut en ämneslärarexamen i idrott och hälsa och bli behörig att undervisa i grundskolan och i gymnasieskolan.
Programmets innehåll –se vilka kurser som ingår
Nedanstående kurser ingår i utbildningsprogrammet med start HT25.
År 1Idrott, didaktisk inriktning I, 30 hpIdrott, didaktisk inriktning II, 30 hpÅr 2Idrott, didaktisk inriktning III, 30 hpIdrott, didaktisk inriktning IV, 30 hpInom ramen för Idrott, didaktisk inriktning III skrivs det självständiga arbetet vilket omfattar 15 hp.
Samarbete med arbetslivet
Under programmets gång kommer du att träffa och knyta kontakt med skolor för framtida yrkesmöjligheter genom fältarbeten och studiebesök. Du kommer i utbildningen också få direkt kontakt med elever i inlärningssituationer som där du får pröva dina kunskaper och erfarenheter du erhåller i din utbildning.
Studenter berättar
Anders Szalkai:
Linnéa Eriksson:
Efter utbildningen
Efter fyra terminer hos oss får du en högskoleexamen vilket ger dig behörighet att läsa kompletterande pedagogisk utbildning och ta ut en lärarexamen i idrott och hälsa.
En examen på GIH värderas mycket högt på arbetsmarknaden.
Gör programmet bättre
Som student har du möjlighet att ta en aktiv del i arbetet med att utveckla våra utbildningar. Läs mer om GIH:s kvalitetsarbete och ta del av aktuella kurs- och programutvärderingar.
Hitta på sidan
Kontakt
- Välkommen att kontakta oss!Studie- och karriärvägledningstudievagledning@gih.se08-120 53 720
Kortadress till denna sida är gih.se/idrotthalsa