Masterprogrammet i idrottsvetenskap

120 högskolepoäng, 2 år, studier på heltid eller halvtid

Är du fysioterapeut, idrottslärare, tränare, hälsovetare, sport manager eller kanske idrottsvetare, och vill fördjupa dig i idrottsvetenskap? Masterprogrammet ger dig möjlighet att utvecklas och kanske ta första steget mot en forskarkarriär.

Vill du fördjupa dig och sikta på en forskarkarriär?

Utbildningen på 120 hp kan du läsa på hel- och halvtid. Breddande idrottsvetenskapliga kurser varvas med kurser som ger ämnesmässigt djup. Det självständiga arbetet görs efter de obligatoriska kurserna.

Samtliga kurser leds av aktiva disputerade idrottsforskare och delar av de obligatoriska kurserna läser du tillsammans med doktorander från utbildning på forskarnivå vid GIH.

Som student på Masterprogrammet får du uppleva en aktiv och bred idrottsvetenskaplig forskarmiljö som är unik i sitt slag i Sverige. De valfria kurserna läser du vid GIH eller andra lärosäten i Sverige eller utomlands.

Karriärvägar

Efter två års studier tar du din masterexamen, som kan vara ett steg mot en framtida forskarkarriär inom idrotts- och hälsoområdet på GIH eller annat lärosäte. GIH har en egen forskarutbildning i ämnet idrottsvetenskap och utlyser regelbundet doktorandtjänster. Du kan också välja att avsluta efter ett år och ta ut en magisterexamen i idrottsvetenskap.

Är du fysioterapeut kan Masterprogrammet i idrottsvetenskap vara en del av en specialistutbildning som öppnar för en karriär som specialist inom fysioterapi, på egen eller annans mottagning. Du har också kompetens att arbeta med avancerat utvecklingsarbete inom idrottsrörelsen, skolan eller hälsosektorn.

Mer information

Vill du ha mer information om masterprogrammet? På GIH:s kurswebb kan du läsa mer om utbildningens innehåll, se utbildningsplan, förkunskapskrav och anmälningsinformation.

Programblad

Hitta på sidan

Nyfiken på GIH? Kom på Öppet hus!

På Öppet hus den 23 mars 2023 får du veta mer om våra utbildningar och träffa lärare och studenter.

HEnrik PEtré:"På GIH görs kunskapsinlärningen levande"

domen bremec:"Här får jag möjlighet att omsätta teori till praktik"

CAroline Söderström:"Variationen gör studierna stimulerande"

Senast ändrad:5 Jan 2023