Idrott och hälsa

120 högskolepoäng, 2 års studier på heltid.

Är du lärare och vill komplettera med en högskoleexamen i idrott och hälsa? Då kanske programmet Idrott och hälsa är något för dig.

Idrott med lärarinriktning

Idrott och hälsa är en bra start för fortsatta studier mot en lärar- eller kandidatexamen. Programmet omfattar 120 högskolepoäng och leder till en högskoleexamen som kan användas som en byggsten för vidare studier. Denna korta högskoleutbildning ger dig möjlighet att komplettera dina studier för att bli ämneslärare i idrott och hälsa.

Utbildningen riktar sig till dig som

  • Vill ha en bra start för fortsatta studier mot en lärar- eller kandidatexamen.
  • Läser ämneslärarprogrammet vid ett annat lärosäte och vill läsa idrott och hälsa som andra ämne.
  • Är verksam lärare och önskar komplettera din examen med en högskoleexamen i idrott och hälsa.
  • Under lång tid vikarierat som lärare i idrott och hälsa utan formell behörighet.
  • Vill kombinera studier i idrott och hälsa med en kompletterande pedagogisk utbildning, KPU, för att få behörighet som ämneslärare i idrott och hälsa.

Mix av teori och praktik

Du läser fyra kurser i idrott som innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du får lära dig pedagogik, hälsa och humanbiologi varvat med praktiska studier i bland annat bollspel, gymnastik, friidrott, rörelse, dans och friluftsliv med studieutflykter i skog-, vatten- och fjällmiljöer.

Karriärvägar

En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden. Det tvååriga Idrott och hälsa-programmet ger dig behörighet att läsa kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid GIH och tillsammans ger utbildningarna dig en ämneslärarexamen.

Har du lärarexamen sedan tidigare och läser idrott och hälsa som komplettering eller genomför utbildningen inom ämneslärarutbildning får du behörighet att undervisa i idrott och hälsa i både grundskolan och på gymnasiet.

I kombination med studier om ytterligare 60 högskolepoäng kan denna utbildning vara grund för en kandidatexamen i idrott vid GIH. Det är också en bra start för att gå vidare till magister- och masterstudier.

Mer information

Programblad

Läs mer på kurswebben

Vill du ha mer information om programmet Idrott och hälsa? På GIH:s kurswebb kan du läsa mer om utbildningens innehåll, se utbildningsplan, förkunskapskrav och anmälningsinformation.

Hitta på sidan

Nyfiken på GIH?

Enligt våra studenter finns här en speciell atmosfär och stämning, den så kallade GIH-andan. Här går du på en renodlad idrottshögskola där du delar ditt största intresse med andra studenter.

Anders Szalkai:"Grunderna på GIH kan leda till många olika vägar"

Anton Kalén:"Utbildningen har öppnat dörrar som jag inte visste fanns"

Linnéa ERiksson:"Jag uppskattade mixen av teori och praktik"

Senast ändrad:25 Okt 2023