"Vi vill inspirera till träning och bättre hälsa"

Rasmus Båverud och Philippe Afola pluggar på hälsopromotionsprogrammet med samma tydliga mål – att i framtiden få möjlighet att inspirera och påverka till bättre hälsa genom fysisk aktivitet.

Rasmus Båverud är 23 år och har ett stort intresse för idrott. På fritiden spelar han handboll på elitnivå i klubben Ricoh där han har Ingemar Linnéll som tränare (som för övrigt också är lärare på GIH:s Sport Management-program).

Under den första studietiden pendlade han dagligen från Eskilstuna till GIH.
– Det blev jobbigt att i längden gå upp klockan halv sex för att hinna till skolan i tid. Men nu bor jag i en lägenhet i Högdalen, vilket känns fantastiskt skönt, säger han

Vill påverka ledarskap

Anledningen till att Rasmus sökte till hälsopromotionsprogrammet var att en god vän till honom som gått programmet berättade hur nöjd hon var med utbildningen och att den också ledde till att hon efter examen fick ett bra jobb.
– Men det som slutligen bekräftade att jag valt rätt program var när jag hörde en kvinna på tåget till Stockholm prata i telefon. Hon var snorig och hade feber, och berättade för sin kompis att hennes chef tvingade henne att åka till jobbet ändå. Det var då jag kände att jag i framtiden vill kunna påverka chefer att behandla sin personal med mer ödmjukhet och respekt, säger Rasmus.

Rasmus är öppen för vad framtiden har att erbjuda och se vad utbildningen kan leda till. Men att han vill arbeta med hälsofrågor, ja, det är han säker på.
– Det spelar ingen roll om jag arbetar på ett gym, ett sjukhus eller ett kontor. Huvudsaken är att jag trivs med mitt jobb, kan fortsätta att satsa på handbollen och kan övertyga andra att leva ett mer hälsosamt liv.

En framtid som inspiratörer

Tillsammans med Philippe Afola, som också går på hälsopromotionsprogrammet, gör Rasmus sitt examensarbete på Volvo i Hallsberg som har 500 anställda. Där genomför de en stor hälsoundersökning som innehåller frågor om personalens förslitnings- och belastningsskador, fysisk aktivitet och fritidssysslor. Syftet är att hjälpa företaget att förebygga ohälsa.

Även Philippe vill jobba med hälsofrågor i framtiden, gärna med huvudansvar för en arbetsgrupp eller på ett företag.
– Som hälsocoach eller hälsoprojektledare vill jag inspirera andra till att börja träna och jag är övertygad om att en bättre hälsa leder till ökad lönsamhet för företag, säger Philippe.

Hitta på sidan

Rasmus Båverud och Philippe Afola

Namn:
Rasmus Båverud och Philippe Afola

Studenter på:
Hälsopromotionsprogrammet

Vill du arbeta med hälsofrågor?

Gör som Rasmus och Philippe och plugga till hälsovetare vid GIH.

Senast ändrad:16 Nov 2022