"Variationen gör studierna stimulerande"

Med en dröm om att i framtiden arbeta som specialistsjukgymnast var det för Caroline Söderström en självklarhet att utbilda sig. Nu pluggar hon vid masterprogrammet vid GIH.

Vill arbeta med elitidrottare

Caroline har alltid varit intresserad av idrott, i första hand fotboll. Efter gymnasiet utbildade hon sig till sjukgymnast i Uppsala, och anledningen till att hon sökte till GIH:s masterprogram var att hon vill fortbilda sig till specialistsjukgymnast för att kunna arbeta med elitidrottare, helst inom fotboll.
– För mig var det självklart att vidareutbilda mig, så när jag fick veta att jag kommit in på GIH gick jag som på moln, säger hon.

Få ut mesta möjliga av studietiden

Den första terminen på masterprogrammet består mestadels av vetenskapliga kurser, men man kan även välja till ytterligare kurser, såsom biomekanik och motorisk kontroll, idrottspsykologi, idrottsfysiogi och idrottsnutrition.

Caroline, som är mer kliniskt intresserad, valde att läsa både idrottsnutrition och idrottspsykologi för att få ut så mycket som möjligt av studietiden.

Variation som förnöjer

Med sina 24 år är Caroline Söderström en av de yngre studenterna på GIH:s masterprogram.
– I klassen är vi i olika åldrar, läser olika kurser och en del läser ett år till magister. Det är stimulerande att det är en så stor variation i klassen.

Längtar ut i världen

Den sista terminen vill Caroline helst studera utomlands i ett engelskspråkigt land som kan erbjuda en bra utbildning inom sjukgymnastik.
– Kanske blir det England eller Nya Zeeland. Mina syskon hoppas att jag kommer in på ett universitet eller högskola på Nya Zeeland så att de kan komma och hälsa på mig där.

Hitta på sidan

Caroline Söderström

Namn:
Caroline Söderström

Student på:
Masterprogrammet

Vill du fördjupa dig i idrottsvetenskap?

Gör som Carolina och sök till masterprogrammet.

Senast ändrad:16 Nov 2022