"Som sportintresserad var GIH ett självklart val"

Sport och musik är två av Adam El Mallahs stora intressen. Nu kombinerar han studier på hälsopromotionsprogrammet med en musikkarriär som faktiskt tog avstamp i fotbollen.

Följde förebildernas spår

Att söka sig till GIH föll sig naturligt för Adam. Dels på grund av hans stora intresse för idrott i allmänhet, och fotboll i synnerhet, dels för att många av hans förebilder hade en koppling till skolan.
– Det var självklart för mig att studera på GIH då jag är sportintresserad. Här har ju dessutom de flesta landslagsledare gått, säger han.

Teori möter praktik

Enigt Adam är GIH en familjär skola med lärare som håller hög klass. Han nämner bland andra Elin Ekblom Bak, Kristjan Oddsson, Karl Daggfeldt, och förebilden Victor Stoltz som genomförde fystesterna när Adam spelade i Djurgården. Dessutom tycker han om att det är en bred utbildning som varvar teoretiska delar med praktiska inslag.
– En del av mina vänner sitter inomhus och pluggar, medan jag är här och får uppleva friluftsliv, vara utomhus, ha bästa undervisningen och ha roligt i klassen.

Parallell karriär

Adam har alltid älskat fotboll och har bland annat spelat i Djurgården. Dessutom brinner han för musik, och det är faktiskt tack vare fotbollen som han parallellt med studierna i dag också har en musikkarriär. Efter att U21-landslaget slagit Danmark i EM 2015 sa spelaren John Guidetti "Vi är bäst i Norden. Nu ska vi spela EM-final. Alla andra kan gå hem." Dessa tre meningar utgick Adam ifrån när han satte sig och skrev låten "Alla andra kan gå hem".
– Jag klippte ut citatet, satt hemma och byggde låten. Efter tre dagar på Facebook hade den 50 000 visningar och alla frågade efter hela låten. Så jag gjorde klart den och la upp den på SoundCloud och på YouTube.

Genombrottet var ett faktum och sedan den kom ut har låten spelats flitigt, inte minst i fotbollssammanhang. Och artistnamnet? Ja, såklart har även det en koppling till fotbollen.
- Jag valde "Adam Elma" som mitt artistnamn då det var vad min fotbollstränare alltid kallade mig.

Hitta på sidan

Adam El Mallah

Namn:
Adam El Mallah

Student på:
Hälsopromotionsprogrammet

Vill du arbeta med hälsa?

Gör som Adam och plugga till hälsovetare vid GIH.

Senast ändrad:10 Feb 2023