"Här får jag utlopp för min kreativitet"

Anja Falck har i hela sitt liv varit sportintresserad och särskilt av fotboll. Då hon vill få möjlighet att utveckla och påverka sporten kom hon fram till att Sport Management skulle passa henne perfekt.

Utbildning med bredd

Anja har tidigare själv spelat fotboll, och är nu tränare för flickor födda 2001 i IFK Lidingö Fotbollsklubb.

Anja vill gärna fortsätta som tränare även i framtiden, men kombinera det med en bredare roll som ger henne bättre förutsättningar att vara med och påverka.
– Först var jag intresserad av att gå tränarprogrammet, men det kändes smart att även studera företagsekonomi för att få en bred utbildning. Sport Management passar mig jättebra då jag kan få utlopp för min kreativitet.

Sport Management är ett samarbete mellan GIH och Södertörns högskola som innebär att man läser kurser på båda skolorna. Detta samarbete passar Anja perfekt då hon gillar omväxlingar.

Vill jobba för positiv supporterkultur

En stor del av sitt liv har Anja ägnat åt Djurgårdens IF – både fotboll och hockey. Anja brinner för supporterkulturen och blev nyligen inbjuden till att delta i att utveckla DIF:s värdegrund.
– Jag har haft säsongskort sedan 2003 och det är ofta bra stämning på matcherna. Jag vill fortsätta kämpa för att tjejerna ska ha en naturlig del på läktaren och i supporterkulturen, säger hon och fortsätter:

– Dessutom vill jag jobba för att uppmärksamma den positiva läktarkulturen och motverka den mörka baksidan som tyvärr ibland uppstår i samband med fotboll.

Hitta på sidan

Anja Falck

Namn:
Anja Falck

Student på:
Sport Management-programmet

Vill du utveckla framtidens idrott?

Gör som Anja och sök till Sport Management-programmet.

Senast ändrad:15 Feb 2024