”GIH ger värdefulla kontakter inför framtiden”
Efter att ha läst ekonomi på gymnasiet stod Nils Lavah inför valet att fortsätta på inslaget spår, eller att satsa på fotbollen. Till sin stora glädje slapp han välja då han på Sport Management-programmet fick en möjlighet att kombinera sina intressen.
– Efter jag tagit studenten pratade jag med en kompis som läste Sport Management och jag insåg att det var helt rätt kombination för mig. Här får jag både idrottsdelen och det ekonomiska perspektivet vilket är perfekt, säger Nils.
När han sökte till programmet hade han inte koll på exakt vilka kurser som ingick, det var helhetspaketet som lockade. Men med facit i hand ser han inte att det kunde bli bättre.
– Jag visste faktiskt inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, bara att den övergripande inriktningen verkligen lockade. Men så här i efterhand är jag jättenöjd med upplägget.
Familjär stämning
Sport Management-programmet ges i samarbete med Södertörns högskola vilket innebär att studenterna läser vid båda lärosätena, något som Nils tycker funkar väldigt bra. Han trivs dock bättre på GIH då det är en mindre skola med en mer familjär stämning.
– Det är en helt annan känsla när man kommer till GIH, mer personligt. Alla hejar på varandra och det känns lite som om att komma hem. Det värdesätter jag jättemycket.
En annan sak som Nils uppskattar med GIH är lokalerna och möjligheterna till träning.
– Campus är superbra. Dels är det jättebra studiemiljö, dels har vi tillgång till exempelvis både gym och tennisbanor vilket är ett stort plus för oss som älskar idrott, säger han.
Utmanande studiestart
Nils har precis påbörjat sitt tredje år på utbildningen, och om det är någon som är glad över att vara tillbaka på campus så är det han. Hans två första år blev nämligen färgade av pandemin vilket gjorde att en stor del av undervisningen skedde på distans.
– Som tur var hade vi de första kurserna delvis på plats vilket gjorde att vi i klassen i alla fall fick träffa varandra lite grann. Men därefter var det i stort sett bara undervisning online vilket var en stor utmaning. Det är ju så lätt att zooma ut när man sitter i sitt kök och försöker hänga med på föreläsningar. Så jag är väldigt glad och lättad över att det är över.
Mix som ger perspektiv
Att vara fysiskt på plats på campus ökar inte vara studiemotivationen, det ökar även sammanhållningen. I Nils klass är det ett 30-tal studenter, alla med passionen för idrotten som gemensam nämnare, som men med olika idrottsbakgrunder. Något som Nils ser som en stor fördel.
– Som en person som alltid bara sysslat med lagidrott så är det jätteintressant att få andra perspektiv. Bland mina kompisar finns det allt från handbollsspelare till skidåkare och gymnaster, och det är spännande och lärorikt att få så mycket insikter i andra idrotter, säger han.
Stort kontaktnät på köpet
Att arbeta inom fotbollsrörelsen står föga överraskande högt på listan när Nils funderar på sin kommande karriär.
– Ett jobb inom Svenska fotbollsförbundet vore ju en dröm såklart, men jag är öppen för att ta andra vägar inom idrottsrörelsen också, säger han och fortsätter:
– Det är det som är så bra med GIH, att man som student även får tillgång till ett stort kontaktnät. Vi har haft föreläsare från både lokala föreningar och som arbetar internationellt, och det är otroligt värdefullt inför framtiden att få kontakt med människor på olika poster inom idrottsrörelsen. Det gör mig både taggad och inspirerad!
Hitta på sidan
Namn:
Nils Lavah
Student på:
Sport Management-programmet
Vill du läsa Sport Management?
Gör som Nils och sök till Sport Management-programmet.