”Den här utbildningen ligger verkligen i tiden”

Caroline Sellbrandts väg till högskolevärlden började med ett växande intresse för hälsofrågor och en dröm om att flytta till en ny stad. Så när hon hittade GIH och hälsopromotionsprogrammet var steget till att söka inte långt – ett beslut hon inte ångrar en sekund.
– Det känns så himla rätt!

När Göteborgstjejen Caroline slutade gymnasiet valde hon att jobba och resa i stället för att plugga vidare. Studier på högre nivå lockade inte särskilt mycket, men i samband med att intresset för hälsa och träning ökade, desto mer kände hon att det var något hon skulle vilja fördjupa sig inom.

– Jag kom till en punkt där jag började fundera på vad jag verkligen vill göra med livet och landade i att jag skulle vilja jobba med människor och hälsa. Dessutom var jag väldigt sugen på att flytta från Göteborg. Så när jag hittade hälsopromotionsprogrammet på GIH kände jag att det var helt perfekt för mig, säger hon.

Alla komponenter är viktiga

Sagt och gjort – Caroline sökte och när hon kom in behövde hon inte tänka två gånger innan hon bestämde sig för att ta flyttlasset till Stockholm. Något som skulle visa sig vara en riktig fullträff.

– Jag är så nöjd med utbildningen, det kan inte bli bättre! Här får jag ett helhetsperspektiv, och det känns som att det vi lär oss, att jobba förebyggande med hälsa, bara blir mer och mer aktuellt och viktigt. Hälsopromotionsprogrammet ligger verkligen i tiden.

Enligt Caroline är utbildningens bredd det som gör den så bra, och även om hon såklart är mer intresserad av vissa delar än andra, så ser hon vinsterna i att lära sig hur alla komponenter måste samspela för att vi ska må bra.

– För mig har hälsopsykologi varit mest intressanta, att få lära mig om hur faktorer som känslor, miljö, uppväxt och beteende påverkar vårt mående. Fysiologi, anatomi och konditionsträning hade jag lite svårare för, men samtidigt har det varit väldigt nyttigt att lära mig mer även om de delarna för att förstå hur allt hänger ihop, säger hon.

Lärare som motiverar

På frågan om vad som är det bästa med att plugga på GIH och på hälsopromotionsprogrammet råder det ingen tvekan hos Caroline:

– Lärarna, definitivt! De är så öppna, motiverande och måna om att vi verkligen ska förstå. De sitter på så mycket erfarenheter och kunskaper som vi får ta del av och föreläsningarna är verkligen berikande, säger hon.

Spännande möjligheter

Caroline vet inte exakt vad hon vill göra efter examen, men hon är säker på att hon vill arbeta på individnivå.

– För mig är det mötet med människor som är det viktiga och det som jag vill jobba med. Sedan skulle jag gärna bo utomlands också. Ohälsa är ju ett globalt problem så det känns som om den här utbildningen öppnar upp för att kunna jobba var som helst, säger hon och fortsätter:

– I och med att utbildningen är så bred så är inte vägen helt utstakad. En del börjar nog på hälsopromotionsprogrammet med en klar bild av vad de vill jobba med, till exempel personlig tränare. Men för mig är det de många valmöjligheterna som känns spännande, att jag inte behöver bestämma mig för en specifik roll nu, utan kommer ha så många olika vägar att välja mellan när jag är klar.

Hitta på sidan

Namn:
Caroline Sellbrandt

Student på:
Hälsopromotionsprogrammet

Vill du arbeta med hälsa?

Gör som Caroline och plugga till hälsovetare vid GIH.

Senast ändrad:15 Feb 2024