Använda webbplatsen

Vi strävar efter att gih.se ska vara tillgänglig för de allra flesta. Här kan du läsa mer om hur du navigerar på och använder webbplatsen.

Navigering

På GIH:s webbplats navigerar du genom att välja vilken webb du vill gå in på i toppmenyn, utfällbara menyer finns under huvudnoderna och ingångar på landningssidor hjälper dig också att hitta. Du kan alltid använda sökfältet för att få hjälp att hitta det du letar efter.

För att återvända till startsidan kan du klicka på logotypen i sidhuvudet eller välja Gymnastik- och idrottshögskolans huvudwebb i sidhuvudet.

Du kan se var du befinner dig på webbplatsen med hjälp av den synliga sökvägen (även kallat brödsmulor/länkstig) som visas högt upp på varje sida.

Trasiga länkar

Om du klickar på en trasig länk eller skriv in en felaktig länkadress till vår webbplats så erbjuds du på vår felsida att gå tillbaka till startsidan eller använda dig av sökrutan för att hitta rätt.

Ladda ned filer

För att spara en fil klickar du på länken och laddar ned den i det nya fönster som öppnas. Det filformat som används på gih.se är pdf.

För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Reader som är gratis. Ladda ner Acrobat Reader från Adobes webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skriva ut

Du skriver ut sidor på webbplatsen genom att använda din egen webbläsares utskriftsfunktion. Då kommer mittfältets text att skrivas ut.

Om du vill skriva ut allt som syns på skärmen så kan du göra ett "skärmklipp" genom att trycka på Print screen-funktionen på ditt tangentbord eller skärmklippsverktyget som finns i din dators verktygslåda. Sen kan du kopiera och klistra in bilden du tagit i ett dokument, ett mejl, eller annat format du väljer.

Söka

Du hittar sökfunktionen uppe till höger i sidhuvudet. Här kan du söka bland webbsidor och filer på gih.se. Använd asterisk efter ett sökord för att hitta alla ord som börjar på det ordet. Exempel: älg* söker på orden älg, älgar, älggräs och så vidare.

Anpassa webbplatsen

Tycker du att texten på vår webbplats är för liten eller för stor? Då kan du anpassa textstorleken genom din webbläsare. Det finns också snabbkommandon du kan använda för att navigera på sidan.

Snabbkommando för textstorlek

Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller - för att förstora eller förminska texten.

Allmänna snabbkommandon

Följande snabbkommandon finns på vår webbplats:

  • 0 = Anpassa
  • 1 = Startsida
  • 3 = Webbkarta
  • 4 = Sökfunktion
  • 7 = Kontakta oss
  • 8 = Översätt
  • S = Hoppa

Hur du använder snabbkommandon beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder. Se hjälptexterna för din webbläsare för vidare information.

Windows-användare använder vanligen Alt-tangenten och önskat snabbkommando (i vissa fall även följt av Enter).

Mac-användare använder Ctrl-tangenten och önskat snabbkommando.

Synpunkter

Har du tips på hur vi kan göra webbplatsen bättre eller har upptäckt att något inte fungerar? Kontakta oss gärna.

Kontakt

Senast ändrad:14 Feb 2024