Karin Kjellenberg

Karin Kjellenberg

Doktorand i idrottsvetenskap

E-post: karin.kjellenberg@gih.se

Telefon: 08-120 53 811

Besöksadress: Lidingövägen 1

Rum: 1223

Tillhör: Institutionen för fysisk aktivitet och hälsa, Sektionen för master- och forskarutbildning

Intressen

Läs mer om mina intressen inom forskning.

Mitt avhandlingsarbete har den preliminära titeln fysiskt aktivitetsmönster och hjärnhälsa hos svenska skolungdomar. I mina första två studier kartläggs vilka samband som finns mellan fysiskt aktivitetsmönster, kondition och hjärnhälsa (psykisk hälsa, kognitiva förmågor och skolbetyg).

I en mindre labbstudie har jag även undersökt om korta rörelsepauser kan vara gynnsamma för kognitionen och vilka fysiologiska mekanismer som kan ligga bakom. I min sista studie tittar jag på om fysisk aktivitet och kondition kan predicera förändring i skolbetyg över tid.

Inom projektet har vi även tagit fram en serie populärvetenskapliga filmer och rapporter om resultaten, dessa kan man ta del av på Hjärnhälsa i skolan.

Senaste publikationer

Visar 1 - 3 av 29

Visa publikationerna i DiVA

Övrig information

Utbildning

Fil kand. i nutrition från California State University Los Angeles, är legitimerad dietist och har en Master i idrottsnutrition från St Mary's University, Twickenham, London.

Högupplösta bilder

För att ladda ner bilden så klicka på bilden så att den blir synlig i ett nytt fönster. Högerklicka och välj Spara bild som. Då laddas den högupplösta bilden ner. Var god och uppge fotografens namn.

Information

Akademisk titel

Doktorand