En anrik idrottshögskola

Om GIH

Välkommen till Gymnastik- och idrottshögskolan – Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildar vi lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsovetare. Vi bedriver även avancerad forskning inom idrottsområdet, ofta i samverkan med andra aktörer.

På GIH är det alltid mycket på gång. Håll dig uppdaterad genom att ta del av våra nyheter, aktuella och kommande evenemang och information från rektor.

Vi arbetar inom tre viktiga kunskapsområden: organiserad idrott och prestationsutveckling, skolämnet idrott och hälsa, samt fysisk aktivitet, hållbarhet och hälsa.

GIH:s organisation utgörs av tre institutioner, ett rektorsämbete, en förvaltning samt nämnder och beredningsorgan. Läs mer om hur vi är organiserade.

Arbeta på GIHVill du jobba hos oss?

Vår vision är att bli en internationellt ledande idrottshögskola. GIH har cirka 160 medarbetare som alla bidrar till att förverkliga vår vision och våra mål. Kolla in våra lediga tjänster och var med och bygg en spännande utbildnings- och forskningsmiljö!

Hyr lokalGIH erbjuder bokning av lokaler för fritidsaktiviteter, konferenser och kurser

Stilleben med staty, vimpel och böcker

Strategi, styrning och ekonomiVi bedriver utbildning och forskning med hög kvalitet

Press och mediaVälkommen till Gymnastik- och idrottshögskolans pressrum

Broschyr om GIHGymnastik- och idrottshögskolan - i rörelse sedan 1813

Gymnastik- och idrottshögskolan vid Stockholms
Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildas ämneslärare i idrott och hälsa, tränare, idrottsvetare, hälsovetare och sport managers. Inom GIH bedrivs avancerad forskning inom idrottsområdet, ofta i nära samarbete med idrottsrörelsen, skolan, samhället och med svenska och internationella universitet och högskolor.