Lärosal 1504 på GIH eller via Teams

E-PABS torsdagsseminarium: Mastersstudenter presenterar examensarbeten inom kopplingen hjärta-hjärna

Välkommen till ett seminarium där tre masterstudenter presenterar sina examensprojekt på GIH inom åldrandets epidemiologi och kopplingen hjärta-hjärna.

Om seminariet

I denna veckas seminarium kommer tre studenter från Masterprogrammet i folkhälsa på Karolinska Institutet att presentera sina examensarbeten: Bikram Bucha, Patricia Grill och Sayeeda Tarannum. Alla tre projekt är relaterade till ett större forskningsinitiativ med fokus på beteendefaktorer i kopplingar mellan hjärta-hjärna inom området geriatrisk (åldrandets) epidemiologi.

Syftet med seminariet är att ge studenterna möjlighet att öva inför sin slutexamination och få feedback från forskarkollegorna. Det kommer att vara tre korta presentationer, som var och en fokuserar på specifika områden:

  • Traumatiserande händelser i barndomen och kardiovaskulär hälsa senare i livet.
  • Relationen mellan fysisk aktivitet, hörselsvårigheter och demens.
  • Samvariationen mellan grannskapets socioekonomiska status och kognition.

Seminariet hålls på engelska och presenteras inom ramen för E-PABS forskningscenter för fysisk aktivitet, hjärnhälsa och hållbarhet. Om du arbetar utanför GIH och är intresserad av att delta, fysiskt eller digitalt, vänligen kontakta projektkoordinator Elisabeth Möller.

När: Torsdag 18 april klockan 13.00-14.00
Var: Lärosal 1504 på GIH eller via Teams.

Varmt välkomna!

Kontakt

Senast ändrad:11 Apr 2024