Lärosal 1504, GIH

E-PABS torsdagsseminarium: Syfte och fördelar med en internationell forskningsvistelse som doktorand

Välkomna till doktorand Olga Tarassovas seminarium om sin lärorika resa till ett forskningslabb vid Pittsburgh University i USA.

Om seminariet

En forskningsresa till ett annat universitet, särskilt utomlands, är en av de valbara aktiviteterna under forskarutbildningens process.

I början av oktober åkte Olga Tarassova Länk till annan webbplats., doktorand vid Institutionen för fysisk aktivitet och hälsa på GIH, till USA på en två veckor lång forskningsvistelse till ett av laboratorierna vid Pittsburghs universitet. Forskargruppen där studerar uppgiftsrelaterad hjärnaktivering med hjälp av olika hjärnavbildningssystem, inklusive funktionell magnetresonanstomografi (fMRI) och funktionell nära infraröd spektroskopi (fNIRS). Detta labb arbetar även med vidareutveckling av denna metodik.

Under seminariet ger Olga sin allmänna upplevelse av forskningsbesöket i Pittsburgh, och hon kommer också prata om dess syfte och fördelar både för sig som doktorand och för GIH:s forskargrupp och institutionen i stort.

Seminariet presenteras inom ramen för E-PABS forskningscenter för fysisk aktivitet, hjärnhälsa och hållbarhet Länk till annan webbplats., där Olga är en av doktoranderna.

Seminariet hålls på engelska.

När: Torsdag 9 november klockan 13.00-14.00
Var: Lärosal 1504 på GIH

Varmt välkomna!

Senast ändrad:25 Okt 2023