Lärosal 1504 på GIH

E-PABS torsdagsseminarium: Studier på hälsobeteenden hos finländska skolbarn

Välkommen på ett seminarium med Josefine Björkqvist vid Folkhälsans forskningscentrum i Finland, som berättar om studier på hälsobeteenden hos finländska skolbarn.

Om seminariet

Josefine Björkqvist är postdoktoral forskare och projektledare för uppföljningsstudien DAGIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Folkhälsans forskningscentrum i Helsingfors, Finland.

Syftet med uppföljningsstudien DAGIS är att kartlägga hur tidigare och nuvarande miljö- och individuella faktorer är kopplade till hälsobeteenden, självreglering och lärande hos skolbarn. Uppföljningsstudien bygger på DAGIS-interventionsstudien (2017–2018), vars mål var att förbättra finländska 3–6-åringars hälsobeteende och självregleringsfärdigheter.

Titeln på seminariet är "Tracking children's health behaviours from preschool to school years - associations with individual-, home-, preschool- and school-level factors".

Josefine har studerat träningsfysiologi och hälsovetenskap vid University of Aberdeen i Skottland. Hon har lång erfarenhet av klinisk träningsfysiologi, implementering av fysisk aktivitet som en del av cancervården och att involvera deltagare i utformningen av studier för att förbättra forskningens kvalitet och relevans.

Josefines forskningsintressen inkluderar fysisk aktivitet och hälsa, miljö och hälsa samt cancerprevention, hantering och överlevnad. I november besöker hon Gisela Nybergs Länk till annan webbplats. forskargrupp på GIH.

Seminariet presenteras inom ramen för E-PABS forskningscenter för fysisk aktivitet, hjärnhälsa och hållbarhet Länk till annan webbplats..

Seminariet hålls på engelska.

När: Torsdag 16 november klockan 13.00-14.00
Var: Lärosal 1504 på GIH

Varmt välkomna!

Senast ändrad:25 Okt 2023