Restaurangen på GIH har stängt

Viktig nyhet för dig som student. Läs mer om restaurangens stängning.

Bakgrund

Avtalet med Carolas Eko, som drivit restaurang Matoteket på GIH, gick ut vid årsskiftet 2022/23 och förnyades inte. Det innebär att restaurangen kommer vara stängd och att det inte kommer erbjudas någon servering.

Det fanns flera anledningar till att avtalet inte förnyades, en av anledningarna var minskande lönsamhet och en annan att GIH:s verksamhet växer. Vi har därför bett vår värd Akademiska hus utreda olika utbyggnadsmöjligheter för GIH, där en omvandling av plan 5 är ett av flera alternativ.

Vad händer nu?

Under tiden som Akademiska hus utreder användningsmöjligheter kommer det inte att upphandlas avtal med någon ny restaurangleverantör. GIH undersöker möjligheterna att erbjuda någon lättare mat samt varma/kalla drycker. Vi hoppas att under en tid framöver kunna erbjuda kaffe till er studenter, och återkommer i denna fråga så snart vi vet mer.

Äta medhavd mat

I dagsläget finns flera matplatser med mikrovågsugnar, stolar och bord där du kan värma och äta medhavd mat. De finns i studentmässen på nedre plan i Annexet och i de två möblerade alkoverna vid idrottsentrén. Vid idrottsentrén finns även automater där du kan köpa snacks och dryck.

Frågor?

Kontakta Sebastian Zander, avdelningschef KITF

Rekommenderad läsning

Senast ändrad:4 Jan 2023