Hämta reserverade böcker

I bibliotekets reservationsskåp kan du hämta ut och låna dina reserverade böcker under alla tider då GIH är öppet, även när biblioteket är obemannat.

Skåpet där du hämta ut reserverade böcker

När din bok har kommit

När en bok som du stått på kö på har kommit, så skickas det ett mejl till dig om att boken finns att hämta.

Samma dag som mejlet skickas till dig så förvaras boken i infodisken i biblioteket. När biblioteket blir obemannat för dagen lägger vi ut böckerna i reservationsskåpen som står vid trappan upp till restaurangen. Du kan alltså hämta ut dina böcker även när biblioteket är stängt.

För att hämta ut och låna dina böcker så loggar du in med personnummer och pinkod, det vill säga samma uppgifter som när du lånar och reserverar böcker.

Observera datumet i mejlet om hur länge böckerna ligger kvar i skåpet.

Ny låntagare

Du som inte har lånat böcker på GIH-biblioteket tidigare måste först komma till biblioteket under våra bemanningstider och visa legitimation. Därefter kan du hämta din bok i reservationsskåpet.

Fjärrlån

Fjärrlån från andra bibliotek kan inte hämtas i reservationsskåpet. Du får då i stället hämta boken i bibliotekets infodisk när den är bemannad.

Så här funkar reservationsskåpet

Gör så här:

  1. Peka på reservationsskåpets skärm för att komma igång.
  2. Välj "Logga in".
  3. Logga in med personnummer, 10 siffror (ÅÅMMDDXXXX), och pinkod. Det vill säga samma uppgifte som när du lånar eller reserverar böcker på biblioteket.
  4. Markera de böcker du vill låna. Du måste hämta ut alla böcker som ligger i samma fack. Ditt fack öppnas när du trycker "Låna valda".
  5. Ta ut dina böcker ur facket och stäng det. Böckerna är nu utlånade till dig.
  6. Välj "Avsluta".
  7. Välj om du vill ha ett kvitto med återlämningsdatum utskrivet. Kvittot kommer i luckan under skärmen.

Om du ska hämta böckerna samma dag som de har kommit in så finns de i bibliotekets infodisk. Böckerna läggs ut i facken efter att biblioteket blir obemannat på eftermiddagen.

Hitta på sidan

Kontakt

  • Biblioteket´s profilbildVälkommen att kontakta oss!Biblioteketbiblioteket@gih.se08-120 53 800

Mer om att låna

Senast ändrad:24 Okt 2023