Intervju med Oskar Huss

Bild på Oskar HussOskar Huss började på Idrott och hälsa 120 hp på GIH för att komplettera sin lärarutbildning i svenska med ett ämne. Utbildningen vänder sig till de studenter som redan har en lärarexamen eller som vill komplettera sin utbildning. Syftet är att de ska bli tvåämneslärare.

Anledningen till att Oskar valde just detta program är att han alltid varit idrottsintresserad och målet är att bli gymnasielärare i två huvudämnen. Oskar kommer ursprungligen från Sundsvall och har i läst svenska i Uppsala i två år. Då utbildning till idrottslärare inte finns i Uppsala blev det GIH i Stockholm. Ett val han inte ångrar...

– Anledningen till att det blev GIH är att det ligger bra till geografiskt och har ett bra rykte. Den första tiden pendlade jag varje dag till och från Uppsala, men då jag vill komplettera min utbildning med pedagogik kommer jag att bo i Stockholm i några år framöver. Så nu bor jag inneboende mitt i stan, vilket känns fantastiskt skönt.

Det största idrottsintresset för Oskar är fotboll där han spelar i division 3 och han spelade även innebandy när han var yngre. Den stora fördelen med att gå Idrott och hälsa 120 hp på GIH är, enligt Oskar, att man får testa på olika saker och att man inte bara gör dem utan även lär sig.

– Jag kan rekommendera GIH för de har bra resurser för alla typer av idrottsutövning och de vänder sig till alla som gillar sport, idrott och nya former av träningssorter. Det finns även en stor flexibilitet då man får låna saker efter skolan och spela till exempel badminton, spela fotboll, bada i simhallen eller använda gymmet. Här finns obegränsade resurser och man kan inte läsa idrott på ett bättre ställe, säger Oskar.

Läs mer om Idrott och hälsa, 120 hp