Intervjuer med studenter - Idrott och hälsa

Här kan du läsa om studenter som läser programmet Idrott och hälsa, och hur de ser på att studera vid GIH.

Intervju med Johannes Ojanperä 

Bild på Johannes OjanperäJohannes Ojanperä studerar Idrott och hälsa vid GIH som är en tvåårig utbildning. Den kompletterar annan utbildning och medför till att bli bland annat lärare i idrott och hälsa. En av anledningarna till att Johannes valde detta program är för att han är vill få en personlig tränarutbildning.
– Jag brinner för aktiv rörelse och den hälsosamma livsstilen. Därför ville jag ta en personlig tränar-utbildning men upptäckte att dessa utbildningar är väldigt dyra. Det var när jag hittade GIH som jag förstod detta skulle passa mig. 

Läs om Johannes Ojanperäs studier vid GIH

Bild på Charlotte LjunggrenIntervju med Charlotte Ljunggren

Charlotte Ljunggren studerade religion på högskolan i Gävle i två år, men ville även utbilda sig till idrottslärare för att bidra till att elever i gymnasiet ska få uppleva glädjen i att röra sig.– Visst vore det bekvämt att stanna i Gävle då jag bor precis vid högskolan, men jag kände att jag vill sprida lusten och få fler röra på sig så att fler kan få ut mer av livet. Därför sökte jag mig till GIH i Stockholm, säger Charlotte.

Läs om Charlotte Ljunggrens studier vid GIH

Bild på Oskar HussIntervju med Oskar Huss

Oskar Huss började på Idrott och hälsa 120 hp på GIH för att komplettera sin lärarutbildning i svenska med ett ämne. Utbildningen vänder sig till de studenter som redan har en lärarexamen eller som vill komplettera sin utbildning. Syftet är att de ska bli tvåämneslärare. Anledningen till att Oskar valde just detta program är att han alltid varit idrottsintresserad och målet är att bli gymnasielärare i två huvudämnen. Oskar kommer ursprungligen från Sundsvall och har i läst svenska i Uppsala i två år. Då utbildning till idrottslärare inte finns i Uppsala blev det GIH i Stockholm. Ett val han inte ångrar...

Läs om Oskar Huss studier vid GIH