Registreringsperiod
Registreringsperioden är från den 2 maj till och med den 29 maj.
OBS! Har du inte registrerat dig på de kurser som du är antagen till när registreringsperioden stänger, erbjuds din plats till annan sökande som står på reservlista.
Registrering är även ett krav för att du bland annat skall kunna få studiemedel från CSN, studentförsäkring samt tillgång till GIH:s läroplattform och IT-resurser
När du har registrerat dig på kursen kan du se det i www.student.ladok.se. Uppgifterna om att du har registrerats går automatiskt till CSN. Registrering är också ett villkor för att din studentförsäkring ska börja gälla och att du kan få högskolepoäng registrerade på kursen du ska gå.
Schema
Schemat hittar du cirka tre veckor före kursstart på GIH:s hemsida – gå in under ”Snabblänkar”, skrolla ner och välj ”Schema direkt”.
Kursplaner
Kursplaner finns på GIH:s hemsida. Se www.gih.se/kurswebb
Utrustning/litteratur
Undervisningen vid GIH är kostnadsfri. Du står dock själv för kostnader för din personliga idrottsutrustning, litteratur, vissa kompendier och för vissa kostnader i samband med internatvistelse vid vinter- och friluftslivsutbildning. Biblioteket finns som stöd och hjälp för dig som student.
IT-konto
För att kunna använda GIH:s IT-resurser och komma in på lärplattformen måste du ha ett användarkonto. Du kommer att få ett IT-konto kopplat till en studentmejladress som du ska användas under hela din utbildning. Har du sedan tidigare ett aktivt studentkonto från GIH ska du använda det.
Du får ditt användarkonto vid den obligatoriska schemalagda utdelningen av IT-konto under introduktionsveckan. Då får du också information om IT-support och olika system. Läs mer om IT på GIH.
Sjukdom
Tag för vana att meddela din lärare om du är frånvarande på grund av sjukdom.
Lagen om allmän försäkring omfattar student som är inskriven i allmän försäkringskassa. Enligt studiestödslagen kan en student behålla studiestöd vid sjukdom. Du som student rekommenderas att sjukanmäla dig till försäkringskassan och/eller skaffa ett läkarintyg. En anledning är att du då kan visa på orsaken till dåliga studieresultat vid långvarig sjukdom. Om du bor i någon av SSSB:s studentlägenheter är detta särskilt viktigt eftersom du kan förlora din studentlägenhet om du inte presterar resultat. Både CSN och SSSB har information på deras hemsidor.
Studenthälsan
Du som är student vid GIH kan vända dig till Studenthälsan i Stockholm för medicinsk och psykologisk rådgivning. GIH har ett avtal med studenthälsan i Stockholm. Den är avgiftsfri för dig som student. Besöksadressen är: Studentpalatset, Norrtullsgatan 2 (T-bana Odenplan). Webbplats: www.studenthalsanistockholm.se
Studenthälsan i Stockholm är ett komplement till samhällets hälso- och sjukvård. Övrig vård som t ex vårdcentraler, psykiatrisk öppenvård, sex- och samlevnadsmottagningar, finns att söka inom Stockholms läns landsting.
Stöd och service
På sidan Stöd och service hittar du information om stöd och praktiska upplysningar – pedagogiskt stöd, studenthälsan, GIH-supporten, språkverkstad med mera. Här hittar du även information om vad som gäller om något händer, vid sjukdom, stöld, om försäkringar etc.