Lisa Ring vann sitt livs prövning

Nyheten publicerad | 2020-02-18

Bild på Lisa RingLisa Ring har genomfört sitt livs största mentala prövning genom att springa 50 kilometer på anrika Bislett Stadion i Oslo. Banan är inbyggd och på 546 meter. Det innebar att löparna var tvungna att springa 92 varv för att springa 50 kilometer.

– Jag springer helst inte på löparbanor, men har förberett mig noga genom att ha tränat fokuserat, i en varm källare, jag har varit på läger i Norge och sprungit mycket de senaste fyra månaderna.

Banan var stenhård, under jorden och löparna hade ingen GPS-signal. Trots dessa mentala utmaningar tog Lisa Ring första platsen på tiden 3 timmar, 34 minuter och 13 sekunder. Men hon inte bara vann... Hon satte nytt banrekord för kvinnor med sju sekunder! Det innebar att Lisa Ring sprang en kilometer på cirka 4,15 minuter.
– Jag är förvånad över att jag klarade av snurrandet varv efter varv trots att jag ensam, utan support eller hjälp. Jag var dessutom helt omedveten om att jag passerade Marathon-gränsen under 3 timmar då jag bara hade koll på varven och varje halvtimme. Men det gäller att göra saker möjligt!

Lisa Ring går ämneslärarprogrammet och är en av de studenter som går Riksidrottsuniversitetet.

GIH gratulerar Lisa Ring till denna enorma bragd!

Ta del av resultatet från Bislett 50 kilometer 2020