Matthis Kempe-Bergman i SVT Kunskapskanalen

Nyheten publicerad | 2016-05-02

På SVT Kunskapskanalen tisdagen den 3 maj 15:05-15:40 kan du ta del av en föreläsning av Matthis Kempe-Bergman. Föreläsningen är en del av en konferens på temat idrott, genus och jämställdhet som Linköpings universitet anordnade tidigare i år: "I samma division? Villkor för kvinnors idrottande".

Matthis föreläser om sin avhandling "Man talar om jämställd idrott – om jämställdhetssamtal med manliga idrottsledare och förutsättningar för jämställd idrott" och pratar bland annat om att jämställd idrott ofta är ett mer komplext begrepp än vi tror samt att jämställdhet kommit att betyda olika saker i olika idrotter. Frågor om hur idrottens jämställdhetsprojekt kan vidareutvecklas berörs också.

Deltar i konferensen gör även Jenny Svender, forsknings- och jämställdhetsansvarig på RF och före detta GIH-forskare och lärare, Anja Gatu, sportjournalist och barnboksförfattare, Sofia B. Karlsson, RF och RFSL samt Maria Rooth, hockeyspelare som spelat i det svenska olympiska ishockeylandslaget.

Hela konferensen sänds imorgon, tisdag 3 maj, 14:00-16:35 på SVT Kunskapskanalen. Repris söndagen, 8 maj, 11:05-14:15. Samtliga föreläsningar finns tillgängliga på www.urskola.se direkt efter att programmet sänts. Sök på "I samma division".