Lisa Ring – personbästa med nästan tolv minuter på maraton

Nyheten publicerad | 2016-12-02

GIH-studenten har dessutom årets tredje snabbaste svenska tid när hon sprang Valencia Marathon med tiden 2.40.29. Förklaringen till att Lisa springer så fort på landsväg är för att hon oftast springer i skogen med kupering.

– Jag hade en bra känsla redan kvällen innan och när jag sedan väl började springa kände jag att det skulle kunna gå bra. Jag hade känslan innan av att formen fanns där då jag sprang varje fem kilometer i snitt på 19.30, och det var skönt att känna samma sak när jag väl var igång i loppet.

GIH bidrar till att löpningen fungerar

En förutsättning för Lisa att springa framgångsrikt är att vardagen fungerar.
– Jag pluggar på GIH så löpningen måste funka med skolan. När vardagen funkar bra funkar även min löpning. Hittills har det gått väldigt bra även om jag har haft väldigt mycket schemalagt. I samband med Valencia Marathon hade vi en period i skolan som gjorde att jag ändå kunde fokusera bra på loppet och träningen inför loppet. Men framöver kommer perioder med praktik ute i skolor och då vet jag inte riktigt hur det blir med löpningen, men givetvis vill jag fortsätta utvecklas.

Väg eller skog?

Då Lisa presterar bra på både landsväg och i terräng – är det väg eller skog som gäller?
– Ja, det är inte en utpräglad landsvägslöpare, för jag springer så ofta jag kan i skogen. Jag gillar verkligen att springa i naturen och ha kupering. Så även om jag tävlar på landsväg ser jag mig mer skogslöpare. Jag tycker just naturen gör löpningen ännu mer avkopplande och givande.

Löpning och yoga

Hur ser en typisk Lisa vecka ut träningsmässigt?
– Jag brukar ta en vecka i taget, men vill ha minst tio mil på en vecka, gärna upp till tolv mil. Ofta kör jag dubbla långpass tätt in på varandra – kanske 20-25 kilometer två dagar i rad. Sen kör jag 70 minuters pass innan frukost som jag tycker ger bra, så inte bara en 30 minuters runda som start på dagen utan gärna lite längre. Sen kompletterar jag löpningen med väldigt mycket yoga också.

Kör du yoga varje dag, eller hur ser ditt upplägg ut där?
– Jag önskar att jag körde yoga varje dag, men så blir det inte. Men jag märker direkt när jag varit från yogan ett tag, då inser jag hur skönt det är och hur bra det är för mig.

Läs hela artikeln på marathon.se