Britta Thedin Jakobsson är med i juryn för Årets Peppare

Nyheten publicerad | 2016-10-20

Bild på Britta Thedin JakobssonBritta Thedin Jakobsson, doktor i idrottsvetenskap vid GIH, är med i den jury som delar ut priset Årets Peppare till en organisation eller privatperson som fått många barn och unga i Sverige att röra på sig. Det är GEN-PEP som utsett tävlingen och visionen är att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Kronprinsessparet är initiativtagare till GEN-PEP som tillsammans med aktörer från hela samhället ordnar egna aktiviteter och kampanjer för att öka kunskapen hos allmänheten och bidra till hälsosammare levnadsvanor. GIH är en av de tre kunskapspartner som bidrar till att nå ett långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus.

Anledningen till att GEN-PEP startades är för att många rör på sig för lite och äter för dåligt. Denna kombination är i dag en av våra största hälsofaror då det har stora risker att leda till depression, diabetes typ 2, sömnstörningar, stroke och hjärtinfarkt, demens och benskörhet.

GEN-PEP vill lyfta och belöna de som skapar förutsättningar för att så många barn och unga som möjligt ska få uppleva rörelseglädje. Därför är priset Årets Peppare skapat och vinnaren av Årets Peppare ska ha lyckats skapa motivation till fysisk aktivitet på ett tillgängligt sätt.

Priset formges av Karin Mamma Andersson och prins Daniel delar ut priset under Idrottsgalan den 16 januari 2017.

Juryn består av:

  • Prins Daniel
  • Carolina Klüft är projektledare för GEN-PEP och före detta elitidrottare
  • Alexander Hermansson, barnprogramledare, underhållare och tv-profil
  • Britta Thedin Jacobsson, doktor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet vid GIH
  • Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef Haninge kommun och ledamot av 2015 års Skolkommission.
  • Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör
  • Stephan Wilson, producent, programledare och barn- och sportprofil

    Nominera ditt bidrag till Årets Peppare på följande länk