Rektor Karin Henriksson-Larsén i SVT Flow

Nyheten publicerad | 2014-04-24

Bild från inspelningen av Svett och etikett på GIHSVT har dragit igång sin satsning SVT Flow, det vill säga webb-tv som bara kan ses på internet. I åtta avsnitt kommer programmet "Svett och etikett" att sändas på tv med start onsdagen den 21 maj, men redan nu sänds programmen på SVT:s webbplats.

I alla åtta avsnitt är Karin Henriksson-Larsén och hon tituleras professor, läkare och rektor på GIH. I programmen går hon under namnet "Super-Karin". På bilden till vänster visar Karin Henriksson-Larsén hur programledaren Kalle Zackari Wahlström ska hitta balansen på en balansmatta.

Programledaren ska i åtta avsnitt prova på olika träningsformer som till exempel bodybuilding, yoga, crossfit, dans, löpning och body fitness. I det första avsnittet satsar Kalle på bodybuilding och låter sig deffas, vaxas och spraytannas. Utmaningen är att på kort tid komma i form för att ställa upp och tävla i klassisk bodybuilding på Luciapokalen i Göteborg.

I mitten av programmet tillfrågas rektor Karin Henriksson-Larsén om det är nyttigt att äta kosttillskott och hon svarar:
- Enligt alla rekommendationer räcker svensk husmanskost för en bra sammansättning av näring, säger hon. Men vid vissa tillstånde är det bra att ta kosttillskott, som till exempel vid vissa sjukdomar om man inte tål att dricka mjölk då kan man komplettera med kalcium eller om man har blodbrist är järn bra att ta. 

Passa på att se det första avsnittet av Svett och etikett.