GIH:s examen med tal, underhållning och sång

Nyheten publicerad | 2014-06-05

Aulan var fylld av studenter som inom loppet av någon timme skulle ta examen från GIH. Här fanns studenter från lärar-, tränar- och hälsopedagogprogrammet.

Anna Rosén och Elin Rosén spelade "Gånglåt från Äppelbo" ppå fiol och tågade in i aulan tillsammans med avgångseleverna. Anna läste sedan en stämningsfylld dikt och rektor Karin Henriksson-Larsén höll tal ett välkomsttal.

På pianot spelade Gudrun Engberg "Nu grönskar det" och alla i aulan sjöng med. Därefter höll GIH:s hedersdoktor Pia Sundhage ett bejublat tal där hon lyckönskade alla studenterna och refererade deras kommande yrke med sin idrottslärare. Hon lyckades få alla elever i skolan att vilja röra på sig utifrån deras förutsättningar. Se filmen från hennes tal nedan.

Jubileumskören bildades inför firandet av 200-årsjubiléet i Stadshuset 2013, men kören lever vidare. I olika stämmor framförde de "Sommarpsalm" till allas förtjusning. Studenter ur L4B framförde dansen "Release" som de koregraferat själva och refererade till miljötemat.

Daniella Marand, studentkårordförande, höll ett tal till avgångseleverna och tackade dem för att de tagit hand om de yngre årskullarna på ett bra sätt. Så bra att detta sätt nu går i generationer för efterföljande studenter.

Programansvariga och lärare tackade studenter som alla fick en pin där det står GIH på och en ros. Jubileumskören framförde sedan ett "Disney-medley" från filmer som Frost, Djungelboken med många flera filmer. Det var så bra framfört att alla applåderade och stod upp i raderna!

Efter den gemensamma sången "Den blomstertid nu kommer" mötte avgångseleverna sina familjer och anhöriga.

Se filmen från Pia Sundhages tal i aulan på GIH:s examen den 4 juni