Första steget mot bättre hälsa

Nyheten publicerad | 2011-05-16

15 maj -10 september 2011 genomförs Första steget, ett gemensamt projekt mellan Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), TV4 och Riksidrottsförbundet.

Ta chansen och var med i årets stora idrottsfest Första steget! Det blir fullspäckade evenemang i:

  • - Växjö 28/8
  • - Falun 4/9
  • - Stockholm 10/9

I alla städer kommer det att finnas idrotter att prova på, mycket underhållning från scenen och Lattjo-lajban loppet för alla barn att springa. För inbitna och nyfikna, för nybörjare och atleter, vi vill att Sverige ska röra på sig mer!

Länk till Första steget.

Upplägg

Under sommaren kommer det att sändas program i "Nyhetsmorgon" varje söndag, måndag och tisdag med TV4:s hälsoambassadörer Tilde de Paula och Kristin Kaspersen.

Innehållet i TV-programmet

Följ programmet på TV4:s webbsida

Följ första steget på facebook

Måndagar och tisdagar tipsar Första steget om all enkel och effektiv vardagsmotion som kan göra livet lättare och hälsosammare. Kristin provar olika idrotter och dessutom avslöjar välkända svenskar sina bästa hälso- och träningstips.

På söndagarna följer Tilde och Kristin de tre kända profilerna, Andreas Ravelli, Ann Söderlund och Göran Greider som ska komma i form.

Varje "Nyhetsmorgon" söndag avslutas dessutom med direktsänd massträning på Gärdet i Stockholm under ledning av hälso- och träningscoachen Oscar Jöback.

Ytterligare aktiviteter

Första steget pågår hela sommaren och avslutas under sensommaren med tre stora löpar- och folkfester för hela familjen i Växjö, Falun och Stockholm, där både elitlöpare, motionärer och barn kan delta. Där bjuds också på musik, underhållning och möjlighet att prova på olika idrotter – allt för att väcka intresse för att börja idrotta.

Genom GIH:s kunskap och expertis, RF:s roll och förankring i idrottens föreningsliv runt om i landet och TV4:s inspirationsförmåga och genomslag vill man försöka försök att bidra till ett mer hälsosamt och aktivt Sverige.