Första steget i Växjö 28 augusti

Nyheten publicerad | 2011-09-02

Första etappen av "Första steget" avklarad!

Under söndagen åkte ett gäng studenter, tillsammans med vår IT-pedagog Eva Fors, från GIH till Växjö för att arbeta på Första stegets första eventdag. Första steget är en gemensam satsning mellan GIH, Riksidrottsförbundet och TV4 som syftar till att få svenska folket att bli mer aktiva och mer medvetna om hälsa och träning. Satsningen har kunnat följas i TV4:s morgonsoffa och som avslutning har man nu eventdagar runtom i landet, där den första alltså hölls i Växjö.

GIH hade en monter på plats där man kunde prova sin öga-hand-koordination, tävla i reaktionssnabbhet, testa sin gripstyrka och prova på "Lekmattan", med den kan barn och vuxna testa hur högt de kan hoppa, leka till och göra sin egen musik.

Dessutom hade GIH studenter ute bland publiken som svarade på frågor om träning och hälsa.

Under dagen filmades det i montern och på scenen, där GIH visade och förklarade KliC-projektet - en teknikintegrerad väst med tillhörande accelerometrar som används för att mäta vad som sker i kroppen vid fysisk aktivitet. En härlig kombination av IT och idrott!

På scenen underhöll EMD, programledare var Fredrik Swan och till sin hjälp hade han Oscar Jöback. Läs mer om dagen och Första Steget-projektet på www.forstasteget.se.

GIH:s utställningstält i Växjö

Barn som prövar reaktortestet på GIH