Digitalt Öppet hus på GIH

Digitalt Öppet hus på GIH

GIH:s digitala Öppet hus är över för denna gång, och vi vill tacka alla som besökte oss. På denna sida kan du fortfarande läsa mer om våra utbildningar, se filmer, ta reda på mer om studentkåren och vår studievägledning.

Vill du jobba med idrott och hälsa?

Då är GIH rätt val för dig. Vi är störst i Sverige inom idrott, fysisk aktivitet och hälsa. 

Här kan du plugga till ämneslärare i idrott och hälsa, tränare, sport manager, idrottsvetare eller hälsopedagog. Under respektive sidrubrik kan du läsa mer om, se filmer och läsa intervjuer med lärare och studenter från de olika programmen på GIH.

Gå direkt till information om

Välkommen till GIH

Gymnastik- och idrottshögskolan vid Stockholms Stadion är störst i Sverige inom idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här kan du plugga till ämneslärare i idrott och hälsa, tränare, sport manager, idrottsvetare eller hälsopedagog.

På GIH bedrivs också avancerad forskning inom idrottsområdet, och teorier och praktiska tillämpningar testas, vägg i vägg. Oavsett om du vill jobba med idrott och hälsa som ledare, tränare, lärare eller forskare så är GIH valet för dig.

Klicka på bilden nedan för att se filmen där rektor Per Nilsson hälsar dig välkommen till GIH:

GIH:s rektor Per Nilsson

Fler filmer om GIH

Klicka på bilden nedan för att se film om GIH:s forskning, utbildning och samverkan:

Vy över GIH

Klicka på bilden nedan för att se en film där du får lära känna lärarna på GIH:

Cecilia Stålman, lärare på GIH

Klicka på bilden nedan för att ta en rundtur i GIH:s lokaler:

Klättervägg på GIH

Ämneslärarprogrammet i idrott och hälsa

Drömmer du om att bli idrottslärare? Om att föra vidare din egen glädje av idrott till nya generationer? Vill du ha bästa tänkbara utbildning? Då är GIH rätt val för dig.

På GIH utbildar vi lärare för att undervisa i idrott och hälsa på både grund- och gymnasieskolan. Här utbildas du av lärare och forskare med hög vetenskaplig, idrottslig och pedagogisk kompetens.

Filmer om ämneslärarprogrammet

Klicka på bilden nedan för att se en kortare film med lärare och studenter från GIH:s ämneslärarprogram:

Lärare och studenter från GIH som orienterar

Klicka på bilden nedan för att se en längre film där läraren John Hellström berättar om hur det är att plugga på ämneslärarprogrammet:

Lärare som håller föredrag

Hälsopedagogprogrammet

Vill du arbeta med människors hälsa? Efter examen på hälsopedagogprogrammet kan du arbeta med Fysisk aktivitet på recept (FaR), företagshälsovård och hälsofrämjande insatser på arbetsplatser eller som personlig tränare.

Hälsopedagogprogrammet förbereder dig för att arbeta med det som håller människor vid god hälsa och att förebygga ohälsa med hjälp av fysisk aktivitet. Hälsopedagoger kan bidra med unik kunskap om preventivt hälsoarbete.

Filmer om hälsopedagogprogrammet

Klicka på bilden nedan för att se en kortare film med lärare och studenter från GIH:s hälsopedagogprogram:

Student vid GIH:s hälsopedagogprogram

Klicka på bilden nedan för att se en längre film där utbildningsledare, student och lärare berättar hur det är att plugga på hälsopedagogprogrammet:

Lärare från GIH:s hälsopedagogprogram

Tränarprogrammet

Med en akademisk examen från GIH får du en vetenskapligt förankrad tränarutbildning som ger dig bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas med din tränarkarriär.

Tränarprogrammet riktar sig till dig som vill satsa på en tränarkarriär med akademisk examen för utveckling av talang och elitidrott. Syftet är att utbilda kvalificerade tränare, utbildare och utvecklare inom svensk och internationell idrott. Utbildningen bygger på ett samarbete mellan Gymnastik- och idrottshögskolan och specialidrottsförbunden.

Filmer om tränarprogrammet

Klicka på bilden nedan för att se en kortare film med lärare och studenter från GIH:s tränarprogram:

GIH-student vid Stockholm Stadion

Klicka på bilden nedan för att se en längre film där utbildningsledare och student berättar hur det är att plugga på tränarprogrammet:

Student från GIH:s tränarprogram

Sport Management-programmet

Är du intresserad av idrottsfrågor och drömmer om att utveckla morgondagens idrottsorganisationer? Då ska du gå Sport Management-programmet på Gymnastik- och idrottshögskolan och Södertörns högskola.

Idrottsrörelsen står inför nya krav och utmaningar för att klara framtidens ökade professionella och kommersiella behov. Vill du vara en del av den förändringsprocessen så är Sport Management, som kombinerar idrottsvetenskap med en examen i företagsekonomi, helrätt för dig.

Filmer om Sport Management

Klicka på bilden nedan för att se en kortare film med lärare och studenter från Sport Management-programmet:

GIH-student i idrottshall

Klicka på bilden nedan för att se en längre film där utbildningsledare, lärare och student berättar hur det är att plugga Sport Management:

Utbildningsledaren på Sport Management

Masterprogrammet

Det här är utbildningen för dig som vill fördjupa dig i idrottsvetenskap på avancerad nivå. Har du den särskilda behörighet som krävs, så ges du möjlighet till bildning, yrkesutveckling och tar kanske första steget mot en forskarkarriär?

Masterprogrammet vänder sig till dig som är fysioterapeut, idrottslärare, tränare, hälsopedagog, sport manager, idrottsvetare eller har annan relevant bakgrund och vill få fördjupad kunskap om aktuella frågor inom idrotts- och hälsosektorn. Programmet erbjuder stora möjligheter till profilering och specialisering så att utbildningen ska passa just dina intressen och yrkesplaner.

Forskare och student med träningscykel

Studentlivet och studentkåren

Studenterna på GIH spenderar mycket tid tillsammans, vilket skapar en fantastisk sammanhållning, ett stort professionellt kontaktnät och relationer för livet.  Det är många av studenterna som vittnar om den speciella GIH-andan.

– Inför den första skoldagen var jag orolig och nervös, men den känslan försvann så fort jag klev in i högskolan. Jag kände snabbt en värme och härlig stämning som kännetecknar GIH, säger Jorun Falch, student på Ämneslärarprogrammet.

– Lektionerna ger väldigt mycket inspiration och praktiken bidrar till att sammanhållningen i klassen blir mer tajt. En del av mina vänner sitter inomhus och pluggar när de i stället kan vara här och uppleva friluftsliv, vara utomhus, ha bästa undervisningen och ha roligt i klassen, säger Adam Elma, student på Hälsopedagogprogrammet.

Studentkåren, klubbmästeriet och GIH IF

Studentkåren finns till för dig som är medlem i kåren och som är student vid GIH. GIH IF är studenternas egen idrottsförening.

Studenkåren arbetar för att dina studier ska vara så bra som möjligt och för att din studietid vid GIH ska vara något att minnas långt efter examen. Vi jobbar i nära samarbete med GIH:s idrottsförening och klubbmästeriet, som bland annat anordnar barometer-tävlingarna och studentpubarna.

Film med GIH:s studenter

Klicka på bilden nedan för att se filmen om den speciella GIH-andan:

Studenter på GIH som håller om varandra

Studievägledning på GIH

Vill du som är en framtida student veta mer om innehåll och uppläggning av studierna? Eller som GIH-student planera dina studier?

Då ska du kontakta GIH:s studie- och karriärvägledning. Vi kan erbjuda dig som framtida student stöd i valbeslutsprocessen genom vägledningssamtal kring din framtid och utbildning.

Student med laptop

Vill du söka något av våra program?

Mer information och direktlänkar till antagning.se hittar du via programsidorna:

Uppdaterad: 2021-03-11

Elitidrott och studier

Kombinera din satsning på elitidrott med en utbildning på GIH.

Läs mer om RIU Stockholm

Filmer om GIH:s utbildningar

I dessa filmer möter du studenter och lärare från GIH:s olika program.

Se filmerna på vår Youtube-kanal

Intervjuer med studenter

Ta del av intervjuer med GIH-studenter från de olika programmen.

Läs intervjuerna på vår webbplats

Läs mer om GIH:s utbildningar

På vår kurswebb kan du läsa mer om våra olika program och kurser.

Gå till vår kurswebb