Publikationslista ur DiVA

Ur DiVA kan du ta ut en lista över dina publikationer. Listan kan du sedan klistra in i ett worddokument för att använda till CV eller liknande. Här följer en beskrivning av hur du gör.

1. Gå till DiVA och fliken Avancerad sökning - Forskningspublikationer.

2. Gå in på rullgardinsmenyn under "Fritext" och välj "Författare, ID".

Välj "Författare, ID" i rullgardinsmenyn 

 

3. I fältet som dyker upp efter "Författare, ID" skriver du in det användarnamn som du använder för att logga in på datorn eller för att registrera i DiVA. Ofta är det förnamn + initial, t ex karinr. Längre ner på sidan kan du göra ytterligare inställningar, t ex publikationer mellan vissa årtal, eller en viss typ av publikationer (t ex bara referentgranskade artiklar). Klicka "Sök".

Skriv ditt användarnamn till GIH-inloggningen och klicka sök.

 

4. Nu får du upp en träfflista med dina publikationer. Över listan finns en meny för att sortera träfflistan, t ex på "Nyast först". För att få med alla publikationer i listan väljer du sedan "Markera alla: I sökresultatet". Nu är hela listan sorterad och markerad och du kan ta ut referenserna.

Sortera och markera i listan

 

5. Gå in på "Referenser" och "Exportera referenser". Välj vilket format du vill använda för din lista. För att använda till CV och liknande bör APA eller Vancouver fungera bra.

Välj "Referenser", "Exportera referenser" och välj format

 

6. Nu öppnas en ny flik med alla dina publikationer i en textlista. Välj Ctrl +A för att markera hela listan, och sedan Ctrl +C för att kopiera listan.

Kopiera texten och klistra in i ditt dokument

7. Nu kan du gå till ett worddokument och klistra in hela listan med Ctrl + V. Klart!