Discovery-databasen

Discovery innehåller flera olika databaser, bl a SportDiscus, Medline/Pubmed, ERIC, PsycINFO, Academic Search Premier.

Discovery är en bra databas att börja söka i för dig som vill hitta artiklar inom de flesta ämnesområden som är aktuella på GIH, t ex idrott, utbildning, sociologi, medicin, hälsa och psykologi.

I Discovery söker du samtidigt i flera olika databaser. De största är: SPORTDiscus (idrott), Medline/Pubmed (medicin), ERIC (pedagogik), PsycInfo (psykologi) och Academic Seach Premier (allmänt). En stor del av artiklarna finns i fulltext.

Eftersom Discovery innehåller flera olika databaser finns inte samma möjligheter till inställningar som i de separata databaserna. För dig som behöver göra mer specifika och fördjupade sökningar kan det därför vara bättre att använda en enskild databas istället, t ex Pubmed för medicin eller SportDiscus för idrott. Där får du tillgång till ämnesordslistor inom ämnesområdet och möjlighet att göra fler inställningar än i Discovery.

Länkar till de enskilda databaserna finns längre ner på sidan.

Till Discovery (GIH) 

Tillgänglighet: Använd "Discovery (GIH)" för att komma åt fulltext. Om du inte har GIH-login kan du använda "Discovery (Gäst)" för att söka i databaserna, men kommer då inte åt större delen av fulltexten.

Sökguider

Introduktionsfilm till hur du söker i Discovery

Discovery User Guides Hjälpsidor om olika funktioner i Discovery (från Ebsco)

Se även "Help" högst upp till höger i Discovery.

Mer om databaserna

Discovery är en samsökningdatabas som innehåller flera olika andra artikeldatabaser. Här är några av de viktigare databaserna som ingår (sorterat efter relevans för GIH), med länkar till mer information.

Discovery

Discovery-databasen
Film om hur du söker i Discovery (SportDiscus, Pubmed, Eric, PsycInfo med flera databaser)

Se instruktionsfilm