Biblioteket

Sök i bibliotekets söktjänster som SportDiscus, PubMed, Web of Science, Libris, DiVA, Mediearkivet/Retriver, ERIC och många fler

Som ny student är du varmt välkommen till GIH:s bibliotek! Här kan du låna kurslitteratur och andra böcker, använda studieplatser och datorer och söka efter information i databaser och tidskrifter.

Här finns uppsatsmall i word samt information om att skriva referenser, upphovsrätt, stöd i skrivandet, registrera uppsatsen i DiVA med mera

Kontakt och öppettider

Biblioteket är öppet måndag till fredag 10-14, med undantag för onsdagar då vi har öppet 12-16. Studenter och personal kommer in i lokalerna med blipp under våra utökade öppettider med självservice.

Telefon: 08-120 53 800
E-post: biblioteket@gih.se

vad händer?Aktuellt på biblioteket

 • Bibliotek

  Äldre böcker om sjukgymnastik

  GIH-bibliotekets äldre boksamling om sjukgymnastik, hälsolära och hydroterapi har blivit katalogiserad och går nu att hitta i Libris och GIH:s bibliotekskatalog.
 • Bibliotek

  Hitta vetenskapliga artiklar

  Lunchföreläsning för dig som är student onsdag 1 och 15 november klockan 12.30 på zoom . En kvart med konkreta tips på hur du känner igen och söker efter vetenskapliga artiklar. Välkommen!
 • Bibliotek

  Lunchföreläsning: Hur ska jag hinna ta mig igenom all text?

  Lunchföreläsning för dig som är student onsdag 18 oktober klockan 12.30 på zoom . Här får du tips på lässtrategier för att läsa artiklar och kurslitteratur mer effektivt. Välkommen!

DiVA - publikationsdatabas

GIH-forskarnas artiklar och andra publikationer, samt våra studenters uppsatser hittar du i GIH:s publikationsdatabas DiVA.

I bibliotekets bokmagasin

HistoriaFör dig som söker historisk litteratur om gymnastik och idrott

Bokhyllor och läsplatser

våra lokalerOm läsplatser, datorer och nätverk, utskrifter och tillgänglighet

Damer gymnastiserar runt år 1900

foton ur arkivetBiblioteket har en digital fotosamling om linggymnastik