Biblioteket

Sök i bibliotekets söktjänster som SportDiscus, PubMed, Web of Science, Libris, DiVA, Mediearkivet/Retriver, ERIC och många fler

Som ny student är du varmt välkommen till GIH:s bibliotek! Här kan du låna kurslitteratur och andra böcker, använda studieplatser och datorer och söka efter information i databaser och tidskrifter.

Här finns uppsatsmall i word samt information om att skriva referenser, upphovsrätt, stöd i skrivandet, registrera uppsatsen i DiVA med mera

Kontakt och öppettider

Biblioteket är öppet måndag till fredag 10-14, med undantag för onsdagar då vi har öppet 12-16. Studenter och personal kommer in i lokalerna med blipp under våra utökade öppettider med självservice.

Telefon: 08-120 53 800
E-post: biblioteket@gih.se

vad händer?Aktuellt på biblioteket

 • Bibliotek

  Läs en pocket!

  Har du sett att biblioteket har skönlitteratur också? Just nu har vi köpt in nya engelska böcker, kända från BookTok. Välkommen in och låna!
 • Bibliotek

  Hur läser jag min litteraturlista?

  Lunchföreläsning för dig som är student onsdag 4 oktober klockan 12.30 på zoom . På 15 minuter får du koll på hur du förstår din litteraturlista. Välkommen!
 • Bibliotek

  Lunchföreläsning: Hitta i biblioteket

  Lunchföreläsning för dig som är student onsdag 13 och 20 september klockan 12.30 på zoom . Lär dig mer om hur biblioteket funkar. Välkommen!

DiVA - publikationsdatabas

GIH-forskarnas artiklar och andra publikationer, samt våra studenters uppsatser hittar du i GIH:s publikationsdatabas DiVA.

I bibliotekets bokmagasin

HistoriaFör dig som söker historisk litteratur om gymnastik och idrott

Bokhyllor och läsplatser

våra lokalerOm läsplatser, datorer och nätverk, utskrifter och tillgänglighet

Damer gymnastiserar runt år 1900

foton ur arkivetBiblioteket har en digital fotosamling om linggymnastik