Välkommen till GIH-Bladet

Här kan du läsa de senaste nyheterna från GIH inom idrott, forskning, aktiviteter, konferenser och insatser. Nyhetsbrevet kommer ut i slutet av varje månad och skickas till din e-postadress. Om du har synpunkter eller förslag på innehåll är du välkommen att höra av dig till redaktören på denna e-post.

Nedan hittar du detta års nyhetsbrev och till vänster i menyn hittar du nyhetsbrev från tidigare år och "Rektorn har ordet".

Prenumerera

Prenumerera genom att skriva in din adress nedan så får du GIH:s nyhetsbrev gratis en gång i månaden till din e-post.

Välkommen!

Starta prenumerationen nedan:  

Namn

E-postadress

Nedan kan du laddar ner nyhetsbreven i pdf från 2017 genom att klicka på bilden. Längre ned finns Rektorn har ordet. Observera att det inte går att klicka på länkar.

Bild på GIH-Bladet januari 2017   

 GIH-Bladet januari

 

Rektorn har ordet

GIH-Bladet februari

Årsredovisningen är klar och nu pågår riksrevisionens granskning. Arbetet engagerar stora delar av GIH för att ge en så rättvis bild av vår verksamhet som möjligt.

Sveriges Olympiska Akademi är en ny plattform för vetenskap och idrott och är ett nybildat samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté, KTH, KI och Handelshögskolan. GIH var tyvärr inte med vid grundandet av denna akademi och Stefan Lindberg, ansvarig för projektet, anser att GIH har mycket att bidra med och ska återkomma med mer konkreta förslag på samarbete.

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet januari

Nu har ytterligare en termin börjat och vi går mot ljusare tider. Ett annat säkert vårtecken är att det är dags för öppna föreläsningar. Ytterligare en stor händelse är att Skolverket efter fem år av diskussion har omklassificerat ämnet Specialidrott från att vara klassificerat som yrkesämne till att vara ett ”vissa ämne”. Skälet till omklassificeringen är bland annat att Skolverket vill öka möjligheten för eleverna att utveckla den idrottsliga förmågan mot elitnivå och samtidigt erhålla kunskaper inom specialidrott med fokus på kropp och träning.

Läs hela Rektorn har ordet

Nyhetsbrev